Emeklilerin başını döndürecek zam tarihi açığa çıktı! Uzmanlar o tarihi gösterdi

SGK uzmanı duyurdu! Emekli maaşına beklenen seyyanen zamma ilişkin ayrıntılar belli oldu! İşte bilmeniz gerekenler...

Emeklilerin başını döndürecek zam tarihi açığa çıktı! Uzmanlar o tarihi gösterdi

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere seyyanen zam beklentisi hakkında Mart ayında olası bir düzenleme sinyali verdi. Ocak zammının ardından en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye çıktığı ve bayram ikramiyelerinin 3.000 TL'ye yükseldiği ancak bu artışların yetersiz bulunduğu bir dönemde, seçim öncesinde ek zam talepleri arttı. Erdursun, ekonomi yönetiminin derinlemesine çalışmalar yaptığını belirterek, seyyanen zam olabileceğini ifade etti. Seyyanen zamla ilgili net bir bilgisi olmadığını ancak konuyla ilgili yeni bir çalışma olduğu yönünde duyum aldıklarını belirtti.

Özgür Erdursun'un açıklamasına göre, seyyanen zamla emekli aylıklarına 2.000, 3.000, 4.000 TL gibi artışlar yapılabilir. Ancak bu konuda kesin bir bilgi olmamakla birlikte, yeni bir çalışmanın söz konusu olduğu belirtiliyor. Erdursun, seçimlere kadar Cumhurbaşkanı'nın yeni bir açıklama yapabileceğini ve eğer hükümet zam yapmazsa muhalefetin konuyu gündeme getirmesi gerektiğini ifade etti. Erdursun'a göre, hükümet seçim sonrasında bir kayıp olup olmadığını analiz ederek, Mart ayına kadar bir düzenleme yapabilir. Seyyanen artış beklentisinin yüksek olduğunu belirten Erdursun, emekli maaşlarına Mart ayında bir düzenleme yapılması ihtimalini dile getirdi

sgk emekli

Gazeteci Ekrem Açıkel ise Ankara kulislerinde dolaşan iki iddiayı paylaştı. İlk iddiaya göre, emekli aylıklarına 2.000-4.000 TL arasında seyyanen artış yapılabilir. İkinci iddia ise Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin 3.000 TL'ye çıkarılabileceği yönünde. Bu ikinci iddia, ekonomik durum nedeniyle emekli aylıklarına zam yapılamazsa bayram ikramiyelerinin artırılabileceğini öne sürdü. Meclis Genel Kurulu'nda bu konuda bir düzenleme yapılması bekleniyor.