Emeklilere Büyük İkramiye! 15 Bin TL'lik Ödeme Yakında!

Emekli maaşlarına yapılan zam oranı, 2024 yılında %49,25'e yükseltildi. Bu artış ile birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyesine çıktı. Ayrıca, bayram ikramiyeleri de 3 bin TL'ye yükseltildi.

Emeklilere Büyük İkramiye! 15 Bin TL'lik Ödeme Yakında!

Emeklilere Ek Zam Gündemde

Emeklilere yönelik yapılan zam ve ikramiye artışlarına rağmen, bazı emekliler bu artışların yetersiz olduğunu dile getiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2024 yılını emekli yılı ilan ediyoruz" şeklindeki açıklaması, emeklilerin beklentilerini artırdı.

TGRT Haber'den Önemli İddia: Emeklilere 15 Bin TL Ödenecek

TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, Cem Küçük'ün programında emeklilere yönelik 15 bin TL ödeme yapılması ihtimalinin kulislerde konuşulduğunu ifade etti. Yıldız, ek zam için 1 Nisan tarihini işaret ederek, "Ek zam gelme ihtimalinin olduğunu belirtenler var. Burada 1 Nisan tarihi önemli, ekonomistler tarafından bu tarih işaret ediliyor. Yani 1 Nisan'da emekli maaşları yeniden yükseltilebilir" şeklinde konuştu.

Ayrıca Yıldız, emeklilere yönelik 3 yıllık anlaşmalı bankaların promosyonları hakkında da bilgi verdi. "Bu bilgiler emekliler ve çalışanlar için önem taşıyor. Bu yıl ING Bankası en yüksek promosyon veren banka oldu. Diğer taraftan, promosyonlar 15 bin TL'den başlayıp, alt sınır 7.500 TL ile 10 bin TL arasında olacak. Bayram sonrasında bu ücretler netleşecek" şeklinde konuştu