Emeklilere Bayram İkramiyesi Müjdesi! Cem Küçük'ten Dev Artış Açıklaması!

Emekli maaşlarındaki artışın ardından, emeklileri sevindirecek yeni bir gelişme daha gündeme geldi. Gazeteci Cem Küçük'ün canlı yayında açıkladığı kulis bilgilerine göre, bayram ikramiyelerinde önemli bir artış bekleniyor. Bu haber, milyonlarca emekliyi sevince boğdu.

Emeklilere Bayram İkramiyesi Müjdesi! Cem Küçük'ten Dev Artış Açıklaması!

Yeni Gelişmeler Değerlendiriliyor

TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, "Günaydın Türkiye" programında bu konuyu değerlendirdi. Yıldız'ın aktardığına göre, bayram ikramiyelerinde yapılacak artışla ilgili olarak ciddi çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar sonrasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ileteceği ifade ediliyor.

Masadaki Üç Formül

Ankara kulislerinden edinilen bilgilere göre, emekli ikramiyelerinde üç farklı formül üzerinde duruluyor:

  1. %50 Artış Formülü: İlk formülde, bayram ikramiyelerine %50'lik bir artış öngörülüyor. Bu durumda, emeklilere 3 bin lira ödeme yapılacak ve Temmuz ayındaki maaş zammı öncesi 6 bin lira ikramiye alacaklar.

  2. Emekliler Yılı Özel Artışı: İkinci formülde ise 2024 yılının Emekliler Yılı olarak belirlenmesinin ardından bu yıla özel artışın yüzde 100 olması planlanıyor. Eğer bu zam gerçekleşirse, emekli ikramiyesi 4 bin liraya çıkacak ve toplamda 2024 yılında tüm emekliler 8 bin lira ödeme almış olacaklar.

  3. Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi: Üçüncü formülde ise 2023 Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin bu yıl hem Ramazan hem de Kurban Bayramı ikramiyelerinde uygulanması gündemde. Eğer bu senaryo hayata geçerse, 2024 yılında emeklilere özel olarak 10 bin lira ödeme yapılacak. Bu gelişmeler, emekliler arasında büyük bir sevinç dalgası yarattı ve beklenen ikramiye artışıyla emeklilerin sevinçten havalara uçmalarına neden olabilir.