Emekli ve memur için müjdeli haber: Yeni zam dönemi başlıyor!

Emekli ve memura yeni ek iyileştirme müjdesi geldi. 2024-2025 senelerindeki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri için tarih açıklandı. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin haklarının belirleneceği bu süreçte, Kamu işveren heyeti ile Memur-Sen arasında yapılacak görüşmeler önem arz ediyor.

Emekli ve memur için müjdeli haber: Yeni zam dönemi başlıyor!

Görüşmeler öncesi hazırlıklarına hız veren Memur-Sen, toplamda 120 teklifiyle masada yer alacak. Bu teklifler arasında 74 yeni teklif, 29'unun muhafaza edilmesi gereken, ve geçen toplu sözleşme döneminde çözülememiş 17 teklif yer alıyor. Bu tekliflerin içinde önemli konulardan biri de aylık zamların yanı sıra memurlara kira yardımı sağlanması olacak.

Kira Yardımı ve Ek Gösterge Düzenlemesi

Toplu sözleşme sürecinde, büyükşehirlerde görev yapan memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı sağlanması öngörülüyor. Ayrıca, kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin de bu kira yardımından yararlanması planlanıyor. Bu adımın, memurların daha iyi yaşam koşullarına sahip olmalarına destek sağlaması hedefleniyor.

para-5.jpg

3600 ek gösterge düzenlemesi de gündemdeki talepler arasında yer alıyor. Memur-Sen, birinci dereceye gelen tüm kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden yararlanmasını sağlayacak düzenlemeyi hızlı bir şekilde TBMM’ye iletme talebini Kamu İşveren Heyeti'ne bildirecek.

Memur Emeklilerine İlave Zam Talebi

Memur emeklilerinin maaşlarındaki artışlar da gündemdeki konulardan biri. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte memur emeklilerine ilave olarak yüzde 7.45 zam yapılmıştı. Ancak Memur-Sen, bu oranın daha da artırılması gerektiğine vurgu yapıyor ve emeklilerin maaşlarının yükseltilmesi için tekliflerini masaya taşıyacak.