Emekli maaşlarından fazladan para kesildi! Bunu yapana parası geri iade edilecek

Vergi affı, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri için önemli bir fırsat oldu. Mart ayında yapılacak olan yeni düzenleme sayesinde emeklilerin maaşlarından kesilen vergiler geri ödenecek.

Emekli maaşlarından fazladan para kesildi! Bunu yapana parası geri iade edilecek

Vergi affından SSK, Bağ-Kur, EYT ve Emekli Sandığı emeklileri de yararlanacak. Mart ayı boyunca geçerli olacak olan duyuruya göre, emlak vergisinde önemli indirimler yapılacak.

Mart ayı, vergi affından yararlanmak isteyenler için son fırsat olacak. 1-31 Mart tarihleri arasında uygulanacak olan vergi affında, emlak vergisinde büyük indirimler yapılacak.

Mart ayı, belediyelere emlak vergisi ödemesi yapılacak olan ay olarak belirlendi. Ev ve dükkan sahibi olanlar için vergi ödeme sürecinin nasıl işleyeceği ise açıklandı.

konut vergisi

KONUT SAHİPLERİ NE KADAR VERGİ ÖDEYECEK?

Konut sahipleri, rayiç bedelin binde 1’i kadar vergi ödeyecekler. İş yeri sahiplerinin ise vergi oranı binde 2 olacak. Fakat bazı vatandaşlar, belirli şartları taşıdıkları için vergi ödemeyecekler. Geliri olmayan ev kadınları, işsizler, emekliler, gaziler, engelliler ve şehit yakınları vergiden muaf tutulacaklar.

VERGİ MUAFİYETİ OLANLAR NE YAPACAK?

Vergi muafiyeti hakkı kazanan vatandaşlar, bu haktan faydalanmak için bulundukları belediyeye dilekçe vererek başvuruda bulunmalıdırlar. Ayrıca, hata sonucu ödenen vergilerin iade edilmesi için başvuru süresi 5 yıldır ve bu süre içinde kurumlara müracaat edilmelidir.

Vergi muafiyeti sadece konutlar için uygulanacak ve arsa veya iş yeri sahibi olanlar bu haktan faydalanamayacak. Fakat kat irtifaklı tapusu bulunanlar, uygun şartları taşıdıkları sürece emlak vergisinden muaf olacaklar. Bu yeni değişiklikler, emlak sahiplerine Mart’ta başlayacak vergi ödeme zamanı için hazır olmaları için bir motivasyon sağlamaktadır. Emeklilerin sadece bir konut sahibi olmaları ve yeni emekli olanların vergi muafiyeti hakkından istifade edebilmeleri, ilgi çekici noktalar olarak göze çarpıyor.