Elon Musk'tan Dev Vaat: Vikipedi'ye 1 Milyar Dolarlık Destek!

X'i (eski adıyla Twitter) satın almasıyla gündem olan Elon Musk, Vikipedi'ye 1 milyar dolar vermeyi teklif etti ancak şartını da sundu. Yine Elon Musk ve yine ilginçlikleri gündemde.

Elon Musk'tan Dev Vaat: Vikipedi'ye 1 Milyar Dolarlık Destek!

Elon Musk'ın Vikipedi'ye Önerisi: "Dickipedia" İsmi Karşılığında 1 Milyar Dolarlık Bağış

Elon Musk'ın X'teki Önerisi

Elon Musk, X'i (eski adıyla Twitter) kullanarak yaptığı paylaşımlarla sürekli olarak gündemde. X'i satın aldıktan sonra platformda gerçekleştirdiği değişiklikler nedeniyle kullanıcılar arasında büyük tepkilere neden olan Musk, yine ilginç bir paylaşım yaptı.

Musk'ın Tuhaf Önerisi: "S*kipedi" Olarak Değiştirmesi Karşılığında 1 Milyar Dolar

Musk, bağımsız çevrim içi ansiklopedi Vikipedi'nin ismini "S*kipedi" olarak değiştirmesi durumunda 1 milyar dolar vereceğini açıkladı.

"Eğer ismi Dickipedia olarak değiştirirse, Vikipedi'ye 1 milyar dolar vereceğim."

Eleştiri Oklarının Hedefi: Jimmy Wales ve Türkiye Seçimleri

Elon Musk, neredeyse her paylaşımıyla olay yaratıyor. Daha önce Vikipedi'nin kurucu ortağı olan Jimmy Wales, Musk'ın eleştirilerine maruz kalmıştı. Musk, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde platformdaki içeriklere sansür uygulamasıyla birçok kullanıcının tepkisini çekmişti.

Musk'ın Bağış Çağrılarına Tepkisi

Elon Musk'ın Vikipedi tarafından yapılan bağış çağrılarından rahatsız olduğu düşünülüyor. Vikipedi, bağımsız bir çevrim içi ansiklopedi olduğu için bağışlarla ayakta duruyor. Musk, bu bağış çağrılarından rahatsız olduğu için Vikipedi'nin isim değişikliğine giderse 1 milyar dolar vereceğini söyledi. Ayrıca Musk, Vikipedi eğer bu ismi en az 1 yıl kullanırsa bu parayı onlara vereceğini ekledi.