Elinde TL'si olan yandı! Dolar ve altında şok geçirtecek gelişme!

Piyasa uzmanları yerel seçimler öncesinde altın ve dolara ilişkin tahminlerde bulunmaya devam ediyor. Uzmanlar, Fed'in faiz indirimlerinin dolar ve altın üzerindeki etkisine dikkat çekti. Seçim sonrası faiz artırımı ihtimaline rağmen doların görünümü pek de iyimser görünmüyor.

Elinde TL'si olan yandı! Dolar ve altında şok geçirtecek gelişme!

Altın ve döviz cephesinde, Fed'in planladığı faiz indirimleri göz önüne alındığında, özellikle yılın ikinci yarısı altının ons değerlenmesinin hızlanması muhtemel. Fed yetkilileri, faiz indirimlerinin zamanlamasıyla ilgili aşırı temkinli olmaya devam ediyor ve 2024'te toplamda 75 baz puan gibi üç faiz indirimi bekleniyor.

GRAM ALTIN 3000 LİRA SEVİYELERİNE ÇIKACAK

Dolayısıyla böyle bir durum olulşması halinde ns başına 2.500 dolar seviyesinin ortaya çıkabileceği tahmin ediliyor. Ons altında meydana gelen artış ve USD/TL kurunun yıl boyunca yükselişini sürdüreceği beklentisi de eklendiğinde gram altının yıl sonuna kadar 3.000 TL'yi aşabileceği öngörülüyor.

Elinde TL'si olan yandı! Dolar ve altında şok geçirtecek gelişme!

USD/TL'de son dönemdeki hareketler piyasa tarafından yakından takip edilmeye devam etmekte. Özellikle geçtiğimiz hafta bankalararası faiz oranları ile serbest piyasa faiz oranları arasındaki farkın açılması buraya odaklanmayı artırdı.

Ekonomi gazetesinin aktardığı bilgiye göre, TCMB'nin kısıtlayıcı duruşun devam edeceği, kredi büyümesi ve faiz artırımı ihtimaline ilişkin raporlarına rağmen Şubat ayında enflasyon sonrası kredi limitleri beklenenden yüksek gerçekleşti. Şirket gerekli adımları atıyor ve yukarıdakilere dayanarak rezervlerini artırmaya gidiyor.

Seçim yapmadan önce birikimlerini nasıl değerlendireceği konusunu değerlendiren yatırımcıların bu faktörleri göz ardı etmemesi gerekiyor. Yatırımcıların risk algılamaları ve getiri beklentileri farklı olsa da birikimlerini nispeten dengeli portföyde değerlendirmek isteyen yatırımcıların %40'ı borsa, %35'i altın ve %25'i dövizden oluşan bir sepet oluşturulabilir.