Elinde TL'si olan parasını ona yatıracak! Uzman isim zenginlik formülü verdi

Bu yatırım araçlarını tercih edenlerin yüzü gülecek! Tüm detaylar haberimizde.

Elinde TL'si olan parasını ona yatıracak! Uzman isim zenginlik formülü verdi

Uzman isim yatırımcıların yüzünü güldürecek açıklamalar yaptı! Bu yatırım araçları kazandırıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU YATIRIM ARAÇLARI KAZANDIRIYOR

Ekonomist Tunç Şatıroğlu bu sene gram altının en fazla kazandıran yatırım araçlarından olacağını söyledi. TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre 2023 senesinde en yüksek reel gelir sağlayan yatırım aracı yüzde 9.22 oranıyla altın oldu. ABD Merkez Bankası'nın bu sene faiz indirimlerine başlaması beklentileri ve jeopolitik risklerin artmasıyla altın fiyatlarında da hareketlilik yaşanıyor. FED faizlerinde değişikliğe gitmeyip son 22 senenin en yüksek seviyesinde faiz oranlarını sabit tuttu. 

bu sene en çok kazandıracak yatırım aracı

Son faiz kararı toplantı tutanaklarına göre enflasyon konusunda FED yetkililerinin geçtiğimiz sene yüzde 2 hedefine ilerleme kaydettiği gözlemlendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu 2 bin 70 dolar seviyelerine kadar tırmanan ONS altın fiyatlarının zirvesini tazeleyeceğini ve 2024 senesinin altın senesi olacağını söyledi. Ekim ayından itibaren gram altın alınması gerektiğini vurgulayan Şatıroğlu bu sene gram altının en çok kazandıracak yatırım aracının olacağını söyledi. Şatıroğlu Orta Doğu çatışmaları, jeopolitik riskler anlamında altın fiyatlarının hareketlilik yaşayacağını belirtti. Şatıroğlu şu an altın yatırımı için uygun şartların olduğunu ve Borsa İstanbul'a göre altının daha iyi getiri sağlayabileceğini ancak uzun vadede tavsiye ettiği yatırım aracının altın olmayacağını söyledi.

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.