Elinde TL'si olan kuyumcuya koşacak! O tarihte gram altın 1000 TL birden uçuşa geçecek

Altın fiyatları uçuşa geçmek üzere! Gram altın fiyatları yükseldikçe yükselecek! Elinizi çabuk tutun!

Elinde TL'si olan kuyumcuya koşacak! O tarihte gram altın 1000 TL birden uçuşa geçecek

Türkiye'nin önde gelen araştırmacı yazarlarından Haluk Özdil, altın fiyatlarındaki son yükselişle ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Gram altının haftanın ilk işlem gününde 2040 TL'ye ulaşarak rekor kırması ve çeyrek altının 3472 TL seviyesinden tamamlanması, altın piyasasında heyecan yarattı.

Özdil, kişisel Youtube kanalında yaptığı açıklamalarda, büyük devletlerin altına yatırım yapmaya devam ettiğini ve her krizde fiziki altının en güvenli liman olduğuna vurgu yaptı. Altın fiyatlarının, mevduat hesaplarına rağmen yükselişini sürdürmesini önemli bir nokta olarak değerlendiren Özdil, altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı tahminlerde bulundu.

Araştırmacı yazar, altının hala patlama dönemine giriş yapmadığını belirterek, "Fay henüz kırılmadı. Enerji toplandı, artık kırılması bekleniyor" dedi. Özdil, 31 Mart seçimlerinden hemen sonra altın fiyatlarında yeni bir yükseliş sürecinin başlayacağını ifade etti.

Altın Fiyatlarında Patlama

Türkiye'nin son dönemde altın alımında dördüncü sırada yer aldığına dikkat çeken Özdil, doların ilerleyen zamanlarda bir kağıt parçasına dönüşeceğini öne sürdü. Ancak, altının kağıt parçasına dönüşmeyecek tek değer olduğunu vurgulayarak, "Yılsonu itibariyle 3 bin lirayı görmemiz muhtemel. Yüzde 90 ihtimalle bu rakamı göreceğiz" şeklinde iddialı bir tahminde bulundu.

Özdil'in bu çarpıcı analizleri, altın yatırımcılarını ve ekonomi takipçilerini merak içinde bırakırken, altın piyasasında yaşanan gelişmeler büyük bir dikkatle izlenmeye devam ediyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.