Elektrik faturasını yüzde 50 düşürmenin formülü! Fatura derdini bitirecek

Yazın gelişiyle birlikte artan klima kullanımı ne yazık ki elektrik faturalarında yüklü bir artışa neden oluyor. Sık klima kullanılan evlerde gelen faturalar kullanıcıları şaşırtırken, aslına alınabilecek birkaç basit önlemle faturalarınızdaki o büyük artıştan kurtulabilirsiniz. Nasıl mı? İşte klima kullanmanıza rağmen elektrik faturanızda tasarruf etmenize imkan sunacak olan o tüyo…

Elektrik faturasını yüzde 50 düşürmenin formülü! Fatura derdini bitirecek

Yaz mevsiminin vazgeçilmez cihazı olan klima kullanımı havaların ısınmasıyla birlikte arttı. Klima kullanımının artışıyla birlikte elektrik faturaları vatandaşı endişelendirirken, evde alınabilecek birkaç basit tüyonun bu yükü azaltacağı vurgulandı. Peki, elektrik faturasını klima kullanımına rağmen nasıl düşürürsünüz? Klima kullanırken nasıl tasarruf edebilirsiniz? 

Klima, yaz mevsiminde serinlemek için en yaygın kullanılan yöntemlerden biridir. Ancak, yüksek elektrik faturaları tüketicileri her dönem endişelendirmiştir. Özellikle zamların hızla geldiği bugünlerde elektrik faturasının kabarık gelmemesi için alınabilecek bazı önlemler bulunmaktadır. Uzmanlara göre klima kullanırken bazı önemli noktalara dikkat ederek tasarruf yapmak mümkün. İşte klima kullanırken elektrik tüketimini azaltmanın yolları...

Klima sıcaklığını sabit tutun! 

Klima sıcaklığını sabit tutmak, örneğin 24 dereceye sabitlemekhem konforlu bir ortam sağlar hem de enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olur. Daha düşük sıcaklıklara ayarlamak, gereksiz enerji tüketimine yol açar. Ayrıca sık sık klimanın sıcaklık ayarını değiştirmek de daha fazla enerji tüketimine sebep olacaktır. 

elektrik tasarrufu

Sıcaklık girişine engel olun! 

Sıcak yaz günlerinde güneş ışınları, ortam sıcaklığını artıran en önemli faktörlerden biridir. Klima kullanırken elektrik faturasından tasarruf etmek için perdeleri ve panjurları gün boyu kapalı tutarak güneş ışığının içeri girmesini engelleyebilirsiniz. Bu, odanın sıcaklığını sabit tutarak klimanın daha az çalışmasını sağlar ve kompresörün yükünü hafifletir.

Filtre temizliğine dikkat! 

Klima kullanırken elektrik tasarrufu sağlamak için klima filtresini düzenli olarak temizlemek ve gerektiğinde değiştirmek önemlidir. Kirli bir filtre, hava akışını engelleyerek klimanın daha fazla enerji harcamasına neden olur. Bu nedenle klimanızın filtresinde periyodik bir değişim uygulamak tasarrufu maksimuma çıkaracaktır. 

Düzenli bakımı aksatmayın! 

Klima bakımını sezon başlamadan önce yaptırmak, hem klimanın ömrünü uzatır hem de verimli çalışmasını sağlar. Düzenli bakım, yüksek enerji tüketimine yol açacak sorunların önceden tespit edilmesine olanak tanır. Bu nedenle klima kullanımının sıklaşacağı aylar öncesinde periyodik bakım yaptırmak son derece önemlidir.