Ekmeğe okkalı zam geldi! Artık tanesi bu fiyattan satılacak

Rize'de ekmek fiyatlarına yüzde 25 zam geldi. İşte yeni fiyatı...

Ekmeğe okkalı zam geldi! Artık tanesi bu fiyattan satılacak

Rize'de ekmek fiyatlarına zam yapıldı. 21 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak zamla, 250 gram ekmeğin fiyatı 10 TL'den 12,5 TL'ye yükselecek.

Rize Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Fırıncılar Odası tarafından talep edilen zam, Rize Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından değerlendirildi. Zam talebi, Rize Ticaret Sanayi İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Rize Belediyesi, ilçe belediyeleri, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, ilçelerdeki esnaf odaları ve diğer ilgili kurumlarla birlikte gerçekleştirilen komisyon çalışmaları sonucunda kabul edildi.

Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, yaptığı açıklamada, zam talebinin Rize Fırıncılar Odası tarafından iletildiğini belirtti. Aksoy, "Rize'de 250 gramı 10 TL'den satılan yani kilogramı 40 TL olan ekmek fiyatının, 250 gramı 12,5 TL yani yüzde 25'lik zam ile kilogramı 50 TL olacak şekilde düzenlenmesi talebi, Rize Fırıncılar Odası tarafından bize iletildi" dedi.

rize ekmek fiyatları zamlandı

Komisyon çalışmaları sonucunda, ilgili bakanlığa yazışmalar yapıldı ve zam talebi Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından 1 Haziran 2024’te uygulanmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara iletildi. Ancak yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle zammın bayram sonrası 21 Haziran 2024 Cuma günü uygulanmasına karar verildi.

Zam kararı öncesinde, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ı ziyaret ederek görüşlerini aldı. Vali Baydaş’ın onayı ile zam kararının uygulanması için 21 Haziran tarihi belirlendi.

Bu zam kararı, artan maliyetler ve ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak alınmış olup, tüketicilere yansıyan fiyat değişiklikleri hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Rize'deki ekmek üreticileri ve satıcıları, yeni fiyat tarifesine uyum sağlayarak, tüketicilere kaliteli hizmet sunmaya devam edecekler.