Ehliyet almak isteyip bekleyenler şimdi yandı! Tamı tamına yüzde 100 zam geliyor: Yeni fiyatlar el yakacak

Ehliyet almak isteyenlere önemli bir uyarı yayınlandı. Ehliyet kurslarının fiyatı 10 bin lirayı aştığı için yeni dönemde ehliyet alabilmek adına daha fazla bir para harcanması gerekeceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl sürücü kurslarının fiyatlarındaki keskin artışlar, sürücü adaylarının eleştirilerine yol açmıştı. Bugün; Ehliyet öğrenim ücreti 7 bin 500 liradan başlıyor. Öğrenim ücreti dahil fiyatı 10.000 lirayı geçmekte.

Ehliyet almak isteyip bekleyenler şimdi yandı! Tamı tamına yüzde 100 zam geliyor: Yeni fiyatlar el yakacak

2024 yılında öğrenim ve öğrenim ücretlerinin artması bekleniyor. Toplam bedelin 20.000 liraya kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan sürücü kursları artan maliyetlerden şikayetçiler. Akaryakıt, çalışan maaşları, vergiler, kira, faturalar, araç bakımlarının masraflarının arttığı söyleniyor. Kurs fiyatlarının yeterli derecede artmadığı konuşulan konuların başında geliyor.

Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli'nin kaleme aldığı haberde; Olcay Sürücü Kursunun sahibi Ramazan Soydaş, şunları söyledi: “Potansiyel sürücülerin kullandığı araçlar normalden aha yorucu olacak. Yeni sürücüler araca zarar verebilir. Debriyajı yılda 3 kez değiştirdiğimizi biliyoruz. Çeşitli kazalar meydana geldi. Sigorta maliyetleri normal arabalara göre daha pahalıdır. Yedek parça maliyetleri çok fazla arttı. Bunlar en basit maliyetlerdir. Yakıt maliyetleri, çalışan maaşları, faturalar ve kira dahil tüm maliyetleri ücretlere yansıtmalıyız. Ücret artışıyla birlikte ehliyet almak 2024 yılına kadar 20 bin liraya mal olabilir."

Ehliyet almak isteyip bekleyenler şimdi yandı! Tamı tamına yüzde 100 zam geliyor

Diğer taraftan da kentlerde fiyatlar daha yüksekken, kırsal kesimde fiyatlar düşüyor.

Sınavdan bilinçli olarak bırakılıyor"

Sürücü adaylarının kurslardan şikayetçi olduğu da gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde sınava giren ve yazılı sınavdan 95 puan alan Süleyman Canoluk, "Sadece kurs için 8 bin lira ödedim. hliyet sınavına girmekten kasıtlı olarak diskalifiye edildim. Araba yolculuk sırasında yalnızca bir kez durdu. Burada gizli bir amaç var. Benim gibi binlerce insan var. Sürüş eğitmenleri hareket etme (baskı) pratiği yapar.Bir kez daha insanlar kursa kayıt olabilmek için kasıtlı olarak sınavda başarısız olarak yansıtıyorlar" dedi.

Verilen eğitimlerin yüzeysel olduğunu söyleyen Canoluk, şunları söyledi: “Özellikle sürücü eğitiminde sıkıntılar var. Direksiyon eğitmenine soru soramayız. Bu durumda eğitimsiz olan sürücüler yollara çıkıyor."