Doları olanı piyasanın kralı yapacak tahmin! Bakın dolar kaç TL olacak

Goldman Sachs adlı ABD merkezli yatırım bankası, dolar kurunu ve Türk lirasını ilgilendiren şaşırtıcı bir öngörüde bulundu.

Doları olanı piyasanın kralı yapacak tahmin! Bakın dolar kaç TL olacak

Goldman Sachs, Türkiye'nin ekonomik geleceğini değerlendirdiği raporunda dikkat çekici öngörülere imza attı. Dünyaca ünlü yatırım bankası, Türkiye'nin 2024 perspektifine yönelik önemli açıklamalarda bulunarak özellikle dolar kuru ve enflasyon konusunda beklenmedik tahminlerde bulundu.

Yatırım bankasının raporunda öne çıkan unsurlardan biri, Türkiye'deki yeni ekonomi yönetiminin aldığı faiz artırım kararları ve parasal sıkılaşma adımları oldu. Goldman Sachs, bu adımların etkisiyle 2024'te Türkiye'deki enflasyonun beklenenden daha hızlı bir şekilde düşeceğini öngördü. Uluslararası kuruluşların medyan enflasyon beklentisinin yüzde 42.6 civarında olduğunu belirten banka, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Hazine Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulan Orta Vadeli Program'da öngörülen yüzde 33'lük enflasyon tahminini dahi aşan bir rapor sundu.

dolar

Goldman Sachs'ın raporuna göre, TCMB'nin etkili parasal sıkılaşma adımlarını göz önüne alarak Türkiye'de enflasyonun beklenenden daha hızlı bir şekilde düşeceği ve yıl sonu enflasyonunun önceki beklentileri geride bırakarak yüzde 0 seviyesine ulaşacağı öne çıkıyor. Bu durumun, Türkiye'nin dolar/TL paritesi üzerinde önemli bir etkiye neden olması bekleniyor.

Bankanın raporunda dolar kurundaki beklenen artışın sınırlı olacağı öne sürülerek, 2024 yılında dolar tarafındaki yükselişin gerçekleşmeyeceği iddia edildi. Bu durum, şu anda Türk lirasında birikim tutan yatırımcıları büyük bir endişeye sürüklerken, Goldman Sachs'ın öngörüsünün doğruluk payı bulması durumunda TL mevduatında birikim tutanlar için karlı bir yıl öngörülebilir.

Dolayısıyla, yatırımcılar, Goldman Sachs'ın raporunu yakından takip ederek Türkiye'nin ekonomik seyrine dair ortaya koyduğu öngörüler ışığında stratejilerini gözden geçirecek gibi görünüyor.

dolar kuru

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!