Dolarda Eylül ayı paniği başladı! Selçuk Geçer doların kaç TL olacağını ifşa etti

Dolar/TL kuru, haftanın son işlem gününde yeni bir rekorla başladı. Doların yükselişi devam ederken, ekonomist Selçuk Geçer, doların yeni seyrini açıklayarak dikkatleri üzerine çekti.

Dolarda Eylül ayı paniği başladı! Selçuk Geçer doların kaç TL olacağını ifşa etti

1 Mart 2024: Dolar Yeni Zirvesine Ulaştı, Euro Dolar Paritesi Sabit

Haftanın son işlem gününde, Dolar/TL kurunda bir kez daha rekor seviyeler görüldü. Doların yükselişi hız kesmeden devam ederken, ekonomist Selçuk Geçer, doların gelecekteki seyrine ilişkin çarpıcı bir senaryo ortaya koydu. Geçer, önümüzdeki altı ay için doların seviyesi konusunda net bir rakam vererek dikkatleri üzerine çekti.

Bugün Dolar/TL kuru, 31,32 TL ile taze bir rekor kırdı. Doların yükselişi hız kesmeden devam ediyor. Analistler, Fed'in yılın ilk yarısında faiz indirimine gitme olasılığının arttığını belirtti. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar hakkındaki yeni senaryosunu paylaştı ve 6 ay sonra doların geleceği hakkında kesin bir rakam verdi.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, siyasi gelişmelerin ekonomi piyasaları üzerindeki etkisine dikkat çekiyor. Türkiye'nin kısa vadeli borçlarının 226 milyar dolar olduğunu vurgulayan Geçer, bu borcun ödenmemesi durumunda Türk lirasının dolar karşısında ciddi bir değer kaybına uğrayabileceğini ifade ediyor. Geçer, olası senaryoları değerlendirerek, borcun ödenememesi halinde doların hızla 60 TL seviyelerine doğru ilerleyebileceğini hatta 80 TL'yi geçebileceğini belirtiyor. Geçer'e göre, muhtemel senaryoların gerçekleşmesi durumunda doların 6 ay içinde 70 TL'ye kadar yükselebileceği öngörülüyor. Bu senaryoların yatırımcılar için dikkate alınması gereken bir risk olduğunu vurguluyor.

1 Mart 2024 tarihinde, dolar/TL kuru döviz piyasasında merakla takip ediliyor. Dolar/TL kurunda Mart ayı, yükselişle başlayarak yeni zirvesini gördü. Kapalıçarşı'da dolar/TL kurunun alış fiyatı 31,32 TL, satış fiyatı ise 31,35 TL olarak belirlendi. Euro/dolar paritesi ise 1,0819 bandında işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro alış fiyatı 33,81 TL, satış fiyatı ise 33,92 TL'den işlem görüyor. Euro/dolar paritesi ise 1,0818 bandında değer kazanıyor. Bu gelişmeler, döviz piyasasındaki hareketliliği yansıtıyor.