Dolar profesörü Selçuk Geçer felaket senaryosu yazdı! Dolar borcu olanlar o tarihe dikkat

Piyasa hareketliliği son hızıyla devam ederken Selçuk Geçer uyardı! Dolar rekor kıracak! Tüm detaylar haberimizde.

Dolar profesörü Selçuk Geçer felaket senaryosu yazdı! Dolar borcu olanlar o tarihe dikkat

Selçuk Geçer çarpıcı açıklamalarına devam ediyor! Dolar borcu olanlar yandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SELÇUK GEÇER'DEN DOLAR YORUMLARI

Son dönemlerde Selçuk Geçer'in yaptığı döviz açıklamaları epey dikkat çekerken Geçer Türkiye'de yeni bir döviz krizi yaşanabileceğini ve kriz sonrasında dolar kurunun 45 TL'yi geçebileceğini belirtti. Selçuk Geçer FED ve Avrupa Merkez Bankası faiz politikalarının da dolar yükselişine etkisi olacağını belirtti. Selçuk Geçer dolar ile ilgili açıklamalarında şu sözlere yer verdi; 'FED faiz artırımına devam etmesi halinde dolar değeri artıyor. 

selçuk geçer çarpıcı dolar açıklamaları sürüyor

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler bu durumdan olumsuz etkileniyor. Dolar Euro paritesi şu an olarak 1.08 seviyelerinde ama sene sonu gibi ve gelecek sene başlarında paritenin 1.10 üstüne çıkması olası bir yükseliş olacak. Bu da Euro bölgelerinde ihracatı zorlaştıracak. Türkiye'de ciddi bir kümülatif enflasyon yaşanıyor. Bu da doların gerçek değerini yansıtmıyor. Dolar kuru üstündeki baskı seçime kadar sürer. Seçim geçtikten sonra dolar kurunda patlama yaşanacak. Doların gerçek değeri ortaya çıkacak ve bu durum Türkiye ekonomisi için büyük bir sorun haline gelecek. Türkiye'nin cari açığını azaltması, enflasyonu düşürmesi ve güvenilir bir ekonomik politika izlemesi gerekli. Aksi takdirde döviz krizinden kaçılmayacak.'