Dolar kahini net konuştu! O tarihte paraşütsüz çakılacak

Dolara ilişkin tahminleriyle tanınan ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılar için önemli bir uyarı yaptı.

Dolar kahini net konuştu! O tarihte paraşütsüz çakılacak

Ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamasında yatırımcıların varlıklarını değerlemek için farklı yatırım araçlarını tercih etme sürecinde altının önemine değindi.

Dolar, altın, borsalar ve Bitcoin gibi ana yatırım araçlarından biri olmasına rağmen ons altının oynaklığı yatırımcıları istikrarsızlaştırmaya devam etmekte. Dolar tahminler ile tanınan Selçuk Geçer de yatırımcılar için altın konusunda bazı önemli tavsiyeler verdi.

“Altın konusunda dikkatli olmanızı tavsiye ederim”

Dolar kahini net konuştu! O tarihte paraşütsüz çakılacak

Selçuk Geçer ons altının altını vurgulayan çarpıcı bir yorum yaptı. Geçer, "Altının ons fiyatı 2 bin 300 doların üstünde fakat, bu seviye son derece önemli. Yine de altın konusunda dikkatli olmanızı tavsiye ederim” dedi. Geçer daha önce ons altınla ilgili gelişmelerin düşüş yönlü olacağını öngörmüştü.

Selçuk Geçer katıldığı canlı yayında emeklilerle ilgili önemli bir haber verdi. Geçer, emekli maaşları için iyi bir oranda zam yapılacağını vurgularken bu bağlamda maaş farklılıklarına dikkat çekti.

Memur ve emekli maaş zammı

Selçuk Geçer, canlı yayın açıklamalarıyla maaş zammı bekleyen emeklilerde heyecan uyandırdı. Ancak Geçer'in vurguladığı önemli nokta maaş düzeyleri arasındaki farktır. Memurlarla diğer çalışanlar arasında meydana gelen farka dikkat çeken ünlü ekonomist, bazı tespitlerini aktardı.

Son açıklanan enflasyon rakamları hakkında konuşan Selçuk Geçer, enflasyon verilerine göre emekli maaşlarının yüzde 37,57, emekli ve memur maaşlarının ise yüzde 49,25 oranında artacağını açıkladı. Geçer, “Size bir müjde verelim: Emekli maaşları yüzde 37,57 oranında artacak. Memurlar ve emekliler yüzde 49,25 oranındaki artıştan yararlanacak. Bu, yakın zamanda açıklanan enflasyon verilerine dayanmaktadır." dedi.