Dışarıda hesap öderken adisyonu kontrol edin! Bakmadan ödeyen yandı: Paranız boşa gidebilir

Dışarıda yemek yemek artık lüks oldu! Eğer adisyona bakmadan hesap ödüyorsanız yandınız! Tüm detaylar haberimizde.

Dışarıda hesap öderken adisyonu kontrol edin! Bakmadan ödeyen yandı: Paranız boşa gidebilir

Restoranlarda hesap öderken mutlaka adisyonunuzu kontrol edin! Paranız gidebilir! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ADİSYONA BAKMADAN HESAP ÖDEMENİN ZARARLARI

Lüks restoranlarda ve tatil gölgelerinde masraflar günden güne artıyor. Bazı işletmelerin ise müşteriden fazla ödeme talep ettiği öğrenildi. Alanya'da yaşanan bir olay akıllara durgunluk verdi. Tanınan bir işletmeye yemek yemeye giden E.M eşi ile hesabı istedi. POS cihazıyla giden garson 3 bin 500 TL ödeme talep etti ve eşi durumu fark edip hesabın yanlış olduğunu söyledi. Fişi inceledikten sonra hesaba hiç yemedikleri yiyecek ve içeceklerin eklendiğini gördü. Tam 1650 TL tutara itiraz edildi ve toplam 1850 TL ödeme yapıldı. 2 kat fazla ödeme istenen E.M. şu sözleri söyledi; 6 kalem fazla şey eklenmiş. İtirazımızı ettik. Bize kusura bakmayın diyorlar. 

restoranlarda yanlış adisyon şikayetleri

Sonra küçük bir araştırmaya girdim. Birçok insanın böyle hileler yaşadığını gördüm. Anlaşıldığı zaman pardon diyorlar. Fark edilmezse geçmiş olsun. Burası bir turizm yeri. Yabancıların halini düşünün. Biz yalnızca taksi konuşuyoruz ama restoranlar ve plaj işletmeleri yerli yabancı durumuna bakmadan turist soyuyor.' Yapılan araştırmalara göre anlaşıldı ki yerli yabancı turistlerle ilgili bu durum sık sık yaşanmaya başlanmış. Adisyonlara yiyecek içecek fazla ekleme, adisyon göstermeme, bahşiş ücreti ekleme, kuver bedellerini şişirme gibi birçok usulsüzlük yapılıyor. İşletmeler müşterileri için adisyon düzenlemeye mecburdur. Müşteriler de o adisyonu kontrol etme hakkına sahiptir. Adisyonları kontrol etmeden ödeme yapmamak önemlidir. Konunun Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile de paylaşıldığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde fiyatların görünür şekilde mekanların önüne sergilenmesi üstünde çalışılıyor. Kuver ücretleriyle ilgili de şişirme yapıldığı anlaşıldı. Bazı restoranlar 30 TL bedel yazarken bazıları 200 TL yazıyor.