Devlet listede adı olanlara yardım eli uzattı! Aylık 5.788 TL cep harçlığı verilecek

Belirtilen koşulları sağlayan vatandaşlara 5.783 TL ödeme yapılacak. Devlet desteğiyle ilgili tüm detaylar da açıklandı.

Devlet listede adı olanlara yardım eli uzattı! Aylık 5.788 TL cep harçlığı verilecek

İhtiyaç sahibi insanlara ekonomik yardım ödemeleri devam edecek. Ödemeler belirli kişilere gönderilir. 5000 TL'nin üzerinde maddi destek ödenecek. Bu ödemeyle ilgili daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz..

"Şartları taşıyan herkese ödeme yapılacak"

Son yıllarda ekonomik sıkıntılar her geçen gün artmakta. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bu kapsamda htiyaç sahibi vatandaşlara maddi yardımda bulunuyor. Bakanlığın vatandaşlara yönelik belirlediği ekonomik desteği alabilmek için belirlenen tutarın altında gelire sahip olmak, ev, araba veya başka eşyaya sahip olmamak gibi şartlar bulunuyor. Bakanlığın sosyo-ekonomik destek fonları, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan düşük gelirli vatandaşları hedef alıyor. Bu yardım, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ekonomik ve psikososyal destek sağlamaktadır. Bakanlık sosyal ve ekonomik destek ödeneğini 5.783 TL'ye çıkardı.

"SED ödemeleri yapılacak"

Devlet listede adı olanlara yardım eli uzattı! Aylık 5.788 TL cep harçlığı verilecek

Sosyal ve ekonomik destek yardımlarının yeni miktarları açıklandı. Bir hanenin SED ödemesi alabilmesi için kişi başı düşen gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması ve hanede okul çağında çocukların bulunması gerekmekte. Ödemeler yararlanıcının hesabına PTT aracılığıyla aktarılacaktır. Ödeme ayroca Ziraat Bankası aracılığıyla da yapılabilir.

Okul öncesi çocuklara 3.614 TL, ilkokul çocuklarına ise 5.420 TL sosyoekonomik destek ödemesi yapılıyor. Ortaokul çağındaki çocuklara 5.782 TL ödenecek. Yüksek öğrenim çağındaki çocuklara yönelik bu ödeme 6505 TL’dir. Ödemeler her ayın 15'inde kimlik numaranızın son rakamına göre otomatik olarak hesabınıza aktarılacaktır.

Sosyoekonomik destek ödeme tarihi belli oldu. Ödeme her ayın 15'inde kimlik numaranızın son rakamına göre otomatik olarak hesabınıza aktarılacaktır. Sosyo-ekonomik destek ödemesine ilişkin başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı aracılığıyla bizzat yapılmaktadır. Başvuruları incelendikten sonra başvuruları onaylanan vatandaşlara aylık düzenli ödeme yapılacaktır. Haksız olarak yardım aldığı tespit edilenlere yapılan ödemelerde de kesinti yapılacak.