Devlet kesenin ağzını açtı! Bu şartı sağlayanlara 6.667 TL'lik destek müjdesi verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlattığı sosyal yardım programı çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine iş imkanı sağlanıyor ve sosyal yardım ödemeleri nakit olarak yapılıyor.

Devlet kesenin ağzını açtı! Bu şartı sağlayanlara 6.667 TL'lik destek müjdesi verildi

Türkiye'de sosyal refah politikasında önemli değişiklikler yaşanmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere destek veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım vizyonunda yapısal değişikliklere gidiyor. Amacı, refaha güvenmek zorunda kalmadan insanlara ekonomik güç vermek, bunun yerine halka ödenen refah sağlamaktır.

"Sosyal yardım talebinde bulunmaya gerek yok"

Sosyal yardımların ödenmesinde ihtiyaç sahibi kişilerin ihtiyaçları dikkate alınmaktadır. Bir hanenin yoksulluk içinde olup olmadığını belirlemek için çok basit bir formül kullanılabilir. Her hanedeki herkesin tipik aylık gelirini toplayın. Bu toplam geliri hanede yaşayan kişi sayısına bölün. Sonuç 5.667 TL'yi, yani net asgari ücretin üçte birini aşmıyorsa hane muhtaçtır ve sosyal yardım alma hakkına sahiptir.

Devlet kesenin ağzını açtı

Yoksulluk içinde olduğu belirlenen hanelerde yaşayan kişiler ek testlere tabi tutulacak. Araştırmada 18-55 yaş aralığında istihdam engeli bulunmayan kişiler belirleniyor. Bu kişiler liste şeklinde İŞKUR'a bildirilecek. İŞKUR'un bu kişilere uygun işleri bulmasının ardından görüşmeler düzenlenecek. Mülakat için önerilen vatandaşlar, mülakatı tamamladıktan sonra işe başlayabilirler. Bu şekilde yerleştirilen herkes en az asgari ücrete eşit bir maaşla işe başlıyor.

Diğer bir seçenek ise sosyal güvenliktir. Bu imkânlara sahip kişilerin yaşadığı haneler doğrudan sıkıntıdan kurtulur. Düzenli ve sürekli geliri olan aileler daha iyi koşullarda yaşama olanağına sahip oluyor.

Ödeme tutarı açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın “Girişimcilik Desteği” sosyal yardım programı çerçevesinde vatandaşlara toplam asgari ücretin üçte biri tutarında maddi destek veriliyor. Mevcut asgari ücrete göre bu tutar 6.667 TL'dir. Bu nakdi yardım, yılda bir kez alınabildiğinden ve yalnızca ihtiyaç sahibi kişilere verildiğinden herhangi bir başvuru süreci bulunmamaktadır. Bakanlık, bu sosyal yardım programına uygun vatandaşlarla doğrudan iletişime geçebilir.