Dar gelirliye kesenin ağzı açıldı! Başvuran herkesin hesabına bu para yatırılacak

Dar gelirli vatandaşlara yönelik önemli bir fırsat ortaya çıktı. Devlet yardımı başvuruları tek bir çevrimiçi başvuru yoluyla kabul edilecektir. Detaylar haberimizde..

Dar gelirliye kesenin ağzı açıldı! Başvuran herkesin hesabına bu para yatırılacak

Türkiye'de kamu hizmetlerinin dijitalleşmesi, PTT e-yönetim sisteminden sunulan hizmetlerde de önemli dönüşüme yol açmıştır. Artık vatandaşlar, vatandaşın ikamet adresine bağlı olarak Dayanışma ve Sosyal Destek Fonu'na veya e-Devlet kapısı üzerinden aile destek programına kolaylıkla başvurabilecek.

PTT dijital platformu sayesinde sosyal yardım ödemeleri daha kolay ve kullanıcı dostu hale geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde hizmet veren PTT AŞ, müşterilerine daha hızlı ve uygun hizmet sunmak amacıyla dijitalleşme çalışmalarını aktif olarak sürdürüyor. Yararlanıcılar artık PTT acentesine gitmelerine gerek kalmadan elektrik tüketimi, doğalgaz ve sosyal yardım yardımlarını e-devlet üzerinden alabilecek.

PTT'nin sunmuş olduğu online hizmetler arasında kendi adına yapılan ticari ödemelerin doğrulanması, hesaplara aktarılması, fatura ödenmesi gibi işlemler yer alıyor. PTT'nin e-Devlet üzerinden sunduğu hizmetlerden yararlanmak isteyenler, listelenen PTT hizmetlerine doğrudan e-Devlet sisteminden arama yaparak kolaylıkla ulaşabilirler.

Dar gelirliye kesenin ağzı açıldı! Başvuran herkesin hesabına bu para yatırılacak

Ayrıca vatandaşlar PTT internet bankacılığı platformu ve mobil uygulaması üzerinden “Sosyal Destek Ödemesi” butonunu tıklayarak hizmetlere kolaylıkla ulaşabiliyor. Bu yenilikler kullanıcılara daha verimli ve kullanıcı dostu dijital deneyim sunmayı amaçlıyor.

Ailelere 2024 yılında yapılacak destek maaşı ödemeleri şöyle:

Aylık geliri 450 TL altı olan aileler için 1.250 TL destek ödenecek. Geliri 450 TL'nin üzerinde ve 911,15 TL'nin altında olan aileler için 1.100 TL destek veriliyor. Geliri 911,15 TL'nin üzerinde ve 1372,30 TL'nin altı olan aileler için 950 TL destek ödemesi yapılırken, geliri 1.372,30 TL'nin üzerinde ve 5.667,37 TL'nin altında olan aileler için de 850 TL destek ödeneği verilecektir.

2024 yılı çocuklar için yapılacak olan destek ödemeleri de şöyle açıklanmıştır:

Ailede 1 ya da 2 çocuğu olanlar 350 TL, 3 çocuğu olanlar ise 450 TL destek alacak. 4 çocuklu ailelere 550 TL tutarında destek ödemesi yapılırken, 5 ve daha fazla çocuğu olan aileler için de 650 TL destek sağlanacak.