Dar gelirliye ilaç gibi gelecek 2 bin 425 TL yardım! Başvuranların eli bollaşacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirliler için yapacağı destek ödemesinin PTT hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Şartları da açıklayan bakanlık, başvuranlara tek seferlik 2.425 liralık yardım yapılacağını duyurdu. Peki 2.425 liralık destekten faydalanmak için ne yapmak gerekiyor? Şartlar neler ve başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

Dar gelirliye ilaç gibi gelecek 2 bin 425 TL yardım! Başvuranların eli bollaşacak

Dar gelirliler için destek ödemesi yapmaya devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bazı desteklerini PTT üzerinden yatırmayı sürdürüyor. Belli şartları karşılayanlara verilen destek ödemesine ilişkin duyurularına devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, böylelikle her ay ihtiyaç sahiplerine ödeme yapıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerinin bazıları 12 ay boyunca verilirken bazıları tek seferlik yatırılıyor. Tek seferlik yatırılan desteklerden ise yalnızca başvuranlar faydalanabiliyor. Yakınını kaybedenlere özel bir destek duyuran bakanlık, tek seferliğine dar gelirlilere 2.425 TL ödeme yapıyor. Peki, PTT hesaplarına yatan 2.432 liralık bu destekten nasıl faydalanılıyor? İşte merak edilen tüm detaylar… 

Sosyal destek ödemesi nedir?

ptt destek ödemesi

PTT, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği yaparak, dar gelirli vatandaşlara 2.425 TL tutarında tek seferlik sosyal destek ödemesi sağlıyor. Bu ödeme, 15 Nisan 2022 ve sonrasında yakınını kaybeden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli olup, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden ailelere önemli bir katkı sunuyor.

Sosyal destek ödemesine başvuru şartları neler? 

Sosyal destek ödemesinden yararlanabilmek için belirli şartların karşılanması gerekiyor. Bu şartlar ise şu şekilde sıralanıyor: 

  • TC Vatandaşı Olmak: Destekten faydalanacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor.
  • Ölüm Belgesi: Yakınını kaybeden vatandaşların, ölüm belgesini başvuru sırasında ibraz etmeleri zorunludur. Ölüm belgesi bulunmayan yakın için destekten faydalanma imkanı sunulmaz. 
  • Kimlik Kartı: Başvuru sahiplerinin kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. 

Başvuru sonrası destek ödemesi ne zaman yatar? 

destek ödemesi

Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Ölüm belgesi ve kimlik kartı ile yapılan başvurular sonrasında, gerekli incelemeler tamamlanarak ödemeler ibraz edilen PTT hesabına kişinin ismine yatırılmaktadır. 

Destekten faydalanmak isteyenlerin yakınlarının ölüm belgesi ve kimlik kartı ile vakıflara müracaat etmeleri gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra vakıflar tarafından gerçekleştirilen incelemenin ardından onay verilir ve PTT hesabına ödeme yatırılır. Bu süreç için belli bir zaman aralığı olmadığından ödemenin onayının cep telefonuna gelmesi beklenmelidir.