Dar gelirlilere başvurular açıldı! Sosyal yardım fırtınası geri döndü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ocak ayının ilk sosyal yardım ödemelerini bu hafta kişilerin hesaplarına göndermeye başladı.

Dar gelirlilere başvurular açıldı! Sosyal yardım fırtınası geri döndü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2024 yılında yapılacak ilk yardıma ilişkin açıklaması, yardımdan yararlanacak vatandaşlar tarafından merakla beklenirlen Bakanlık, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında da yeni bir bilgilendirme yayınladı. Bu konuyla ilgili Bakanlık, 2024 yılının ilk finansman ödemelerinin hak sahiplerine ödenmesinin talimatının verildiğini bildirdi.

Ocak Ayı Destek Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında ilk kez vatandaşlara yaşlılık ve maluliyet aylığı sağladı. Toplam 3,2 milyar TL'yi bulan yaşlılık ve maluliyet aylıklarının yanı sıra aile destek paketleri de bu hafta ödendi.

Ülke genelinde insanlara Yaşlılık Aylığı, Engelli Aylığı ve Aile Destek Paketi olmak kaydıyla üç destek programı çerçevesinde destek veriliyor ancak önümüzdeki dönemde destek ve sosyal yardımların Bakanlık tarafından ne zaman sağlanacağı sorusu akıllara geliyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlılık ve malullük aylıklarının ödenmesinin ardından bir açıklama yaparak, Ocak ayı zam farkının, devlet memurlarının maaş katsayısına göre belirlenen hükümlere göre Şubat ayından itibaren bağlanacağını söyledi.

Evde bakım ödemesi

Evde bakım ödemesi ne zaman verilecek?

Yaşlılık aylığı, engellilik aylığı ve aile destek paketlerinin sağlanmasının ardından evde bakım maaşları ile sosyal ve mali destek ödemelerine ilişkin soruşturma yapılacak. Her iki finansman programı kapsamındaki ödemelerin zamanlamasına ilişkin bilgi metni Bakanlığın resmi internet sitesinde veya sosyal medya hesaplarında yayınlanmadı. Ancak sosyal yardımlar genellikle ay ortasında ödeniyor, dolayısıyla evde bakım ödemesi mevcut değil ve sosyo-ekonomik destek ödemelerinin Ocak ayı ortasında yapılması muhtemel.

Bu kapsamda evde bakım maaşları ile sosyal ve ekonomik destek ödemeleri bu hafta veya önümüzdeki hafta kişilerin hesaplarına yatırılabilir. Evde bakım maaşı, sosyal-ekonomik destek ödemeleri ile yaşlı ve engelli aylıklarının memur maaş katsayısı oranında artacağı tahmin ediliyor.