Dar gelirli ailelere PTT eli uzandı! Bu şart varsa 24 ay yardım yapılacak

Aile Yardım Programı, düşük gelirli ailelere mali yardım sağlıyor ve yaşam kalitelerini artırıyor. E-Devlet Kapısı'na veya Sosyal Dayanışma ve Vakfı'na talep gönderebilirsiniz.

Dar gelirli ailelere PTT eli uzandı! Bu şart varsa 24 ay yardım yapılacak

ile Destek Programı, Türkiye'de dezavantajlı ailelere yönelik hazırladığı sosyal yardım programıdır. Bu program, dar gelirli ailelerin maddi ihtiyaçlarının karşılanması, aile bütçelerinin azaltılması ve yaşam kalitelerinin artırılması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanıyor. 

Aile Destek Programı Haziran 2022'de başlatılmıştır. Bu dönemde kişi başına düşen ortalama hane gelirine göre belirlenen dört farklı gelir grubuna farklı düzeylerde destek sağlanmaktadır. Bu yardıma ilişkin ayrıntılar aşağıda yer almaktadır: 

- Kişi başı düşen gelir 450 TL ve altındaki ailelere aylık olarak 1.250 TL

- Kişi başı düşen gelir 450 TL'nin üzerinde, geliri ise 911,15 TL altı olan ailelere aylık olarak 1.100 TL

- Kişi başı düşen gelir 911,15 TL'nin üzerinde, geliri ise 1.372,30 TL altı olan ailelere aylık olarak 950 TL

- Kişi başı düşen gelir 1.372,30 TL'nin üzerinde geliri ise 3.800,78 TL altı olan ailelere aylık olarak 850 TL destek verilmektedir.

Dar gelirli ailelere PTT eli uzandı! Bu şart varsa 24 ay yardım yapılacak

Başvuru ve Ödeme

Aile Destek Programından yararlanmak isteyen ailelerin e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikamet adresinin bağlı olduğu Sosyal Dayanışma Vakfı'ndan alepte bulunması gerekiyor. Başvuru incelemesinin ardından Bütünleşik Sosyal Destek Bilgi Sistemi (BSYBS) aracılığıyla uygun aileler belirleniyor. Hak sahiplerine ödemeler PTT aracılığıyla yapılmaktadır.

Ekim ayı ödemeleri her yıl olduğu şekilde bu yıl da 15 Ekim'de yapılacak.