Çok para kazanmak isteyen bu işi yapıyor! Ayda tam 150 bin TL kazandırdığı ortaya çıktı

Kahramanmaraş merkezli yapanan deprem büyük yıkımlara yol açarken 11 il üzerindeki şantiyelerde kule vince talep artışı yaşandı.

Çok para kazanmak isteyen bu işi yapıyor! Ayda tam 150 bin TL kazandırdığı ortaya çıktı

Ülke genelinde döviz artışlarıyla beraber maliyetler ve koronavirüs süreci sonrasından dengesizlikler olurken inşaat sektörü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkımlarına neden olurken 11 ilde hareketlilik başladı. Binaların inşa durumunda hızlı ve güvenilir olarak tamamlanmasıyla kule vinçlere talep yükseldi.

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, kullanılmamış kule vinç fiyatlarının artış gösteresiyle ve tonajına göre 5 ile 15 milyon TL arasında satıldığını altını çizerek, aylık kira getirisinin ise ortalama 150 - 250 bin TL arasında olduğuna değindi. Yılda ortalama 500 vinç satılarak bin adet kiralama yaşanırken deprem sonrasında ilgi 5 katına çıktı. Türkiye’de en tanınmış yatırımcılarından birisi de çok sayıda kule vince sahip olan sanatçımız Bülent Ersoy olduğunu söyleyen Karslıoğlu, yatırımcıların yüzünün güldüğünü belirtti.
kule vinç
Kule vinç yatırımcılarında bilgi aktarımı yaşanırken Karslıoğlu, verilen sermayeye bakılarak yüksek getirisiyle fazla yatırım enstrümanı olmasığı için kule vinçler ön planda yerini aldı. Kule vinç operatörlerinin en düşük maaşı 80 bin TL. Bu masraf da müteahhide ait. Sektör olarak hem operatörlüğü hem de kendisi çok güzel bir iş kolu.

AYDA 150-200 BİN TL KAZANÇ
Çocuk sahibi olan aileler çocuklarının iş koluna yönlendirmelerde bulunurken kule vinci satın alırken otomobilde olduğu gibi markasına ve özelliklerine dikkat edilir. Tecrübeli firmalar yer alırken deprem sonra fazlasıyla önem kazandı. Kule vinç yatırımcılığıyla en az 10 sene yatırımcısının yüzünü güldüren yatırım aracı olarak görüldü.