Çeyrek altın biriktirenler eyvah eyvah diyecek! İslam Memiş büyük yanlışı açıkladı

Mali analist İslam Memiş, altın yatırımcılarına önemli bir uyarıda bulundu. Uzman isim, artan maliyetlerin altın piyasası üzerindeki etkisine dikkat çekerek, altın fiyatlarında yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Çeyrek altın biriktirenler eyvah eyvah diyecek! İslam Memiş büyük yanlışı açıkladı

2024 yılının ilk aylarında altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ikkat çeken bir açıklama yaptı. Memiş son açıklamasında faiz oranları, jeopolitik belirsizlik ve altın madenciliği maliyetlerinin piyasaya etkisinden bahsetti.

İslam Memiş, altın yatırımcılarını uyardı ve altın fiyatlarında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. İslam Memiş, gram altın fiyatının onsta yön desteğiyle sert bir yükseliş gösterdiği ve ons altının 2032 dolar seviyelerinde işlem gördüğünü belirtiyor.

2058 DOLAR DİRENÇ DURUMUNA DİKKAT

slam Memiş'in açıklamasına göre altın fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin devam etmesi bekleniyor. Altın onsları için 2058 dolar direnç çizgisinin hedef olma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekilirken, 2018-2058 dolar aralığı durumunun önemli bir aralık şeklinde takip edildiği vurgulandı.

İslam Memiş büyük yanlışı açıkladı

Resmi döviz kurları, altının gram fiyatının 2000 TL seviyelerinin üzerinde olduğunu ve açık piyasada 2068'den 2076 TL'ye kadar işlem gördüğünü belirtiyor. Memiş, gram altının 2.070 lira direncini takip edeceğini, bu direncin aşılması durumunda 2.090 lira seviyesinin hedefleneceğini söyledi. İslam Memiş'in 2024 yılı altın tahminine göre gram altının yükseliş eğilimi her yıl devam ediyor, ilk direnç seviyesi 2.150 lirada. Memiş, fiyatların yazın 2 bin 500 ila 2 bin 700 lira, yıl sonuna kadar ise 3 bin liraya çıkmasını beklediğini aktardı.

Ancak İslam Memiş, altın yatırımcılarını Salafiye Grubu'nun altınları konusunda uyararak, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ve Cumhuriyet altını gibi ürünlerin işçilik maliyetlerini artırdığına dikkat çekti. Bu nedenle kesilmiş altının ve çekilmiş altının tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Memiş, ayrıca işgücü maliyetleri normale döndüğünde altın piyasasını yeniden değerlendireceğini belirterek, yatırımcıları temkinli olmaları ve piyasayı yakından takip etmeleri konusunda da uyardı.