Cep Telefonu Kullanıcılarına Kötü Haber: Faturalara Zam Yolda!

Mobil operatörlerin son bir yılda faturalara yüzde 150’den fazla zam yapması, vatandaşların tepkisine neden oldu. Bu zam furyasının ardından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 1 Nisan tarihine dikkat çekerek operatörlere uyarıda bulundu. Kurumun yakında açıklayacağı yeni azami ücret tarifesiyle birlikte operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

Cep Telefonu Kullanıcılarına Kötü Haber: Faturalara Zam Yolda!

Operatörlerin Zam Planlarına Dair Gelişmeler

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, Kurumun operatörlere getirdiği “tavan fiyat uygulaması” sorunu çözmede yetersiz kaldı. BTK tarafından 1 Nisan’da açıklanacak yeni “azami ücret tarifesi” sonrasında da operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

BTK’nın Düzenlemeleri ve Beklenen Zamlar

BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmesine 6 ayda bir yayınladığı “Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi” ile tavan sınırlaması getiriyor. İnternet ücretleri için ise Elektronik Haberleşme Kanunu çerçevesinde serbest piyasa koşulları işletiliyor. Bu nedenle operatörler, esas zamlı tarifeleri internet paketleri için uyguluyorlar.

Tüketici Dikkat: 1 Nisan’a Kadar Yeni Tarifelere Geçin!

1 Nisan’da dakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması beklenirken, bu tarihten sonra taahhüdünü uzatmak isteyenler yeni zamlı paketlerle karşılaşabilirler. Taahhüdü yaklaşanların zamdan etkilenmemek için yeni tarife ve paket taahhüdünü 1 Nisan’a kadar yapmaları gerekmektedir.