Cep telefonu kullanan herkes isyan edecek! 1 Nisan tarihinde değişiyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 1 Nisan'da açıklayacağı maksimum fiyat sınırının ardından, telefon operatörlerinin de tarife ve paket ücretlerini artırması bekleniyor.

Cep telefonu kullanan herkes isyan edecek! 1 Nisan tarihinde değişiyor

1 Nisan'da Mobil İletişimde Yeni Zam Dalgası: Taahhüdünü Uzatmak İsteyenler Dikkat!

Geçen yıl rekor satış gelirlerine ulaşan mobil operatörler, bu yılın başında fiyatlarını enflasyonun üstünde artırarak tüketicileri şaşırttı. Şimdi ise, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 1 Nisan'da açıklayacağı tavan fiyatların ardından, operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarında bir kez daha zam yapması bekleniyor. Sabah'ın haberine göre, bu yeni azami ücret tarifesiyle birlikte, tüketicilerin cep harcamalarında yeni bir döneme girilmesi bekleniyor.

BTK, konuşma ve SMS ücretlerini düzenlemek için yılda iki kez, nisan ve ekim aylarında "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi"ni yayınlarken, internet ücretlerini serbest piyasa koşullarına bırakıyor. Bu nedenle, operatörler asıl zamları genellikle internet paketleri için uyguluyor.

Ekim 2023'te, BTK yurtiçi arama ücretini dakikası 2.45 TL'ye, yurtdışı arama ücretini ise dakikası 24.57 TL'ye sınırlarken, yurtiçi SMS fiyatını da 1.75 TL olarak belirlemişti. Ancak, 1 Nisan'da konuşma dakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması bekleniyor. Bu durumda, taahhüdü uzatmak isteyenlerin yeni zamlı paketlerle karşılaşmamak için 1 Nisan'a kadar işlem yapmaları gerekecek. Bu süreçte, taahhüdü yenilemek isteyenlerin zamdan etkilenmemek için acele etmeleri önem taşıyor.