Çalışanlara Haziran piyangosu çıktı! O tarihlerde maaşa ek ödeme hesaplarda

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, kamu sektörü çalışanlarının beklediği ek tediye ödemelerinin takvimi netleşti. İlk tediye ödemesi 26 Ocak'ta gerçekleştirilmişti. Peki, ek tediye ödemeleri ne zaman yapılacak ve miktarı ne kadar olacak? İşte, kamu çalışanlarına bu seneki ilave tediye ödemelerinin ilk ve ikinci yarılarının yapılacağı tarihler.

Çalışanlara Haziran piyangosu çıktı! O tarihlerde maaşa ek ödeme hesaplarda

2024 yılı için kamu işçilerinin ek tediye ödemeleriyle ilgili takvim, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla netleşti. Bu ödemeler, işçilerin mali durumlarını desteklemek ve iş motivasyonunu güçlendirmek için verilmektedir. Peki, bu ek ödemeler ne zaman yapılacak ve tutarı ne kadar olacak? İşte kamu sektörü çalışanlarına yapılacak ek tediye ödemelerinin zamanlaması ve miktarı hakkında bilgiler.

Kamu işçilerine tediye ödemesi

2024 Kamu İşçileri Tediye Ödeme Programı Açıklandı

2024 yılında kamu sektöründe çalışanlara yapılacak tediye ödemelerinin tarihleri ilan edildi. Yılın ilk tediye ödemesi 26 Ocak'ta gerçekleşti. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, ikinci ek tediye ödemesi 5 Nisan'da yapıldı. Özellikle maden işletmelerinde yeraltı faaliyetlerinde bulunan işçilere, 2024 yılında yapılacak tüm ek tediyeler 23 Aralık'ta ödenecek. 2024 yılı için ilave tediye ödeme tarihleri Resmi Gazete'de yayımlandı ve böylece 6772 sayılı kanun kapsamındaki kurumlarda görev yapan işçilere yapılacak ilave tediye ödemelerinin programı kesinleşti. Devlet ve bağlı kuruluşlarında görev alan işçilere 2024 yılında yapılacak ilave tediyenin ilk yarısı 14 Haziran'da verildi ve ikinci yarısı 13 Aralık'ta ödenecek. Asgari ücret alan bir işçinin 13 günlük tediyesi brüt olarak 4 bin 336, net olarak ise 3 bin 100 lira olarak hesaplandı. En düşük tediye miktarı 3 bin 100 lira olarak belirlendi. Aylık brüt 15 bin lira kazanan bir işçiye yapılan 13 günlük tediye ödemesi brüt 6 bin 500, net 4 bin 646 lira oldu. Kamu sektörü çalışanları, 52 günlük bir dönem için en az brüt 17 bin 347, net 12 bin 401 lira ilave tediye ikramiyesi alacaklar. İlave tediye, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan işçilere yılda iki defa yapılan ek bir ödeme olarak tanımlanır ve bu uygulama 4 Temmuz 1956 tarihli 6772 sayılı kanunla düzenlenmiştir.

Kamu İşçilerinin İlave Tediye Şartları

Kamu sektöründe çalışan işçilerin ilave tediye alabilmesi için bazı kriterler bulunmaktadır: Kamu kurumlarında işçi statüsünde olmak, 6772 sayılı Kanun'a tabi bir işletmede görev yapmak, En az bir yıllık hizmet süresini tamamlamış olmak ve İş sözleşmesinin aktif durumda olması şarttır.