Bu ödemeyi alma hakkınız olabilir! e-Devlet'ten hemen bakın: Hesaplara 5.099 TL ödeme yapılıyor

Ödemelere ilişkin hareketlerin yakından takip edildiği belirtilirken, planlanan destek parasının hesaba yatırıldığı belirtildi.

Bu ödemeyi alma hakkınız olabilir! e-Devlet'ten hemen bakın: Hesaplara 5.099 TL ödeme yapılıyor

Ödeme eğiliminin yakından izlendiği biliniyor ve yapılan açıklamada, beklenen destek parasının hesaba yatırıldığı belirtildi.

Maaş artışından sonra diğer ödenekler de arttı. Rapor, evde bakım ödemelerinde olduğu gibi devlet yardımı ödemelerinin de arttığına dikkat çekti. Artan maaşın hak sahibinin hesabına yatırılacağı belirtilirken, evde bakım maaşının 4 bin 337 TL'den 5 bin 98 TL'ye çıktığı ve ödeneğin hesabınıza yüklendiği bilgisi paylaşıldı.

HESAPLARA 5.098 TL YATIRILIYOR

Devletin yaşlılara, ihtiyaç sahiplerine ve engellilere evinde bakan vatandaşlara aylık maaş ödediği, yardım amaçlı zamlar yaptığı kaydedildi. Memur maaşlarına yapılan zam ile birlikte evde bakım maaşlarının da 5 bin 98 TL'ye yükseldiği ve ödemelerin ayın 15'inden 31'ine kadar hak sahiplerine yapıldığı belirtildi.

Evde bakım maaşı sorgulama

15 TEMMUZ'DA BAŞLADI

Evde bakım maaşını alanlar maaşlarının ne zaman ödeneceğini merak ederken evde bakım maaşlarının her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeneceği açıklandı. Bununla birlikte 15 Temmuz'dan itibaren evde bakım maaşı banka havalesi uygulamasına başlandı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Maaş çeklerini bekleyen vatandaşlar ödeme detaylarını soruyor. Haziran ayındaki ödemelere ilişkin sorgulamalar da hız kazandı. Evde bakım aylığı ödemeleri E-Devlet üzerinden yönlendirilmektedir. Sistemin arama çubuğuna "engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama" yazıp TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yaparak sorgulama yapabileceğiniz söylenmektedir.