Bu bölgelerden arsa alan yaşadı! 2 yılda değerlendi, alan parasını üçe katladı!

Arsa yatırımına olan ilgi yükselişte! Parasını katlamak isteyen arsa yatırımı yapıyor! İşte detaylar...

Bu bölgelerden arsa alan yaşadı! 2 yılda değerlendi, alan parasını üçe katladı!

Son dönemde konut fiyatlarındaki fahiş yükseliş, birçok kişiyi ev sahibi olmaktan uzaklaştırıyor. Sıfır konut fiyatlarının en düşük 8-10 milyon TL'den başladığı bu günlerde, ikinci el konut fiyatları da ortalama 3 milyon TL civarında seyrediyor.

Yıllarca birikimlerinin konut almak için yeterli olmadığını düşünen vatandaşlar ise umutlarını arsaya bağlamış durumda. Araştırmalara göre, arsa talebinde ciddi bir artış yaşanıyor. arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, arsa yatırımının bazı bölgelerde 1'e 5 kazandırdığını belirtiyor ve "Şimdi arsa almanın tam zamanı" diyor.

Öztürk, firma olarak 2017'den bu yana Türkiye'nin çeşitli lokasyonlarına alt yapısı hazır, imarlı ve hemen teslim arsa sattıklarını ifade ediyor. Yaptıkları araştırmada, katılımcıların yüzde 87'sinin önümüzdeki 5 yılda arsa yatırımı yapmak istediğini, yüzde 80'inin de bu yatırımı konuta dönüştürmek istediğini ortaya koyuyor.

arsa yatırımı

Arsa yatırımının karlı olduğunu bilen ancak bilinmeyen bir şeyi almaktan çekinen vatandaşlar için Öztürk, arsaya künye sistemi getirdiklerini açıklıyor. Bu sistemle, alıcılar kaç metrekare, hangi statüde bir arsa aldıklarını detaylı bir şekilde öğrenebiliyorlar.

Özellikle 1915 Çanakkale ve Osman Gazi köprülerinin etkisiyle, İstanbul'a kolay ulaşım imkanı olan bölgelerde arsa talebinin arttığını belirten Öztürk, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ gibi bölgelerde yoğunluklu satış yaptıklarını ifade ediyor.

Pandemi, deprem korkusu ve konut fiyatlarındaki artışın arsa talebini daha da artırdığını vurgulayan Öztürk, fiyatların aşırı yüksek olması nedeniyle insanların en azından arsa almayı düşündüğünü söylüyor. Şirket olarak 2 yıla kadar vade yaparak insanlara finansal destek sağladıklarını belirtiyor.

Arsa fiyatlarının bölgesel olarak değiştiğini ifade eden Öztürk, Çanakkale'de 600-700 bin TL, Beypazarı'nda ise 300-400 bin TL arasında değişen fiyatlarla arsa bulunabildiğini söylüyor.

Arsa talebinin devam etmesi nedeniyle fiyatların artmaya devam ettiğini belirten Öztürk, "Şu anda arsa almanın tam zamanı. Arz-talep dengesi nedeniyle artış sürüyor. Arsa fiyatları son 3 yılda konuttan fazla arttı. Sadece Çanakkale bölgesinde 1'e 5 arttı. Döviz bazında ise yüzde 250 kazandırdı" diyor. Ancak, Öztürk uyarıyor: Arsa yatırımında vatandaşların kaparo dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.