BOTAŞ kara haberi verdi! Nisan ayında doğalgaz faturanız bu kadar gelecek!

BOTAŞ, Türkiye'deki tüm doğalgaz abonelerinin fatura fiyatlarına mayıs ayında 150 TL artış yapılacağını açıklarken, doğalgaz fiyatlarının mart ayında da değişmeyeceğini belirtti.

BOTAŞ kara haberi verdi! Nisan ayında doğalgaz faturanız bu kadar gelecek!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan bir açıklamada Mart 2024 için doğal gazın toptan satış fiyatlarında bir değişiklik yapılmayacağı duyuruldu. Türkiye genelindeki doğal gaz müşterilerinin fatura fiyatlarına mayıs ayında 150 TL zam yapılacağı söyleniyor.

Diğer taraftan, tüm hanelere verilen ücretsiz doğalgaz da sona erecek ve 1 Mayıs'tan itibaren tüm haneler 25 metreküp doğalgaz ödemek zorunda kalacak. Mevcut doğalgaz oranları dikkate alındığında bu değişiklik tüm hanelerin faturalarını yaklaşık 150 TL artıracak. BOTAŞ internet sitesinde yayınlanan tarifelere göre, Mart ayından itibaren geçerli olmak üzere doğal gaz tarifeleri ile konut ve sanayi kullanımına yönelik elektrik üretim tarifeleri değişmeyecek.

BOTAŞ kara haberi verdi! Nisan ayında doğalgaz faturanız bu kadar gelecek!

Bu kapsamda; BOTAŞ'ın mart ayında perakende satış şirketlerine uygulayacağı satış fiyatının 1.000 metreküp doğalgaz başına 4 bin 80 lira şeklinde açıklandığı görüldü. Sanayi müşterilerine yönelik tarifeler ilk etapta 1.000 metreküp doğalgaz başına 8 milyon 549 lira, ikinci etapta ise 11 milyon 374 lira şeklinde belirlendi.

Uzmanlar, doğalgaz fiyatlarındaki değişimin arkasında 31 Mart seçimlerinin yattığına dikkat çekiyor. İğneden ipliğe kadar her şeye yeni zamlar beklenirken, doğalgaz fiyatlarına da 1 Nisan'dan sonra nisan ayında zam yapılması bekleniyor.