Bitcoin'in kaderini açıkladılar! O tarihlere dikkat: Kriptoda yer yerinden oynayacak

Bitcoin (BTC) Yükselişini Sürdürüyor mu? Analistler, 51 bin dolar civarındaki konsolidasyonun ardından BTC'nin kritik destek ve direnç bölgelerini değerlendiriyor. Mart ayındaki blok ödülü yarılanması ve potansiyel düzeltme endişeleri ön planda. Detaylar için okumaya devam edin!

Bitcoin'in kaderini açıkladılar! O tarihlere dikkat: Kriptoda yer yerinden oynayacak

Bitcoin (BTC) son dönemde 51 bin dolar civarında konsolide oluyor. Ocak rallisinin ardından 4 hafta içinde ilk negatif haftalık kapanışını yaparak 51 bin 500 dolar civarında işlem görüyor. Mart'taki blok ödülü yarılanması beklentisi var. Ancak JPMorgan analistleri, blok ödülü yarılanmasının fiyatlandırılmış olabileceğini belirtiyor.

Kripto para analisti Ali Martinez'e göre BTC, kısa vadeli yörüngesini belirleyebilecek iki önemli arz bölgesinde işlem görüyor. İlk bölge 50 bin ile 51 bin 570 dolar arasında bir destek bölgesi ve bu bölgedeki 1.3 milyon cüzdan adresinde 670 bin 220 BTC bulunuyor. Diğer bölge ise 51 bin 640 ile 53 bin 200 dolar arasında zorlu bir direnç bölgesi. Bu bölgedeki 752 bin 600 cüzdan adresinde toplam 351 bin 600 BTC bulunuyor.

bitcoin

Martinez, Coinglass verilerine göre BTC'nin 52 bin 250 dolara sıçraması durumunda 76.38 milyon dolarlık yüksek miktarlı tasfiyenin gerçekleşebileceğini ifade ederken, direnç bölgesinin üzerinde kararlı bir kırılmanın 57 bin 130 dolara doğru bir yükselişi tetikleyebileceğini belirtti. Ancak, destek bölgesinde güçlü bir duruş sergilenemediği takdirde 47 bin 700 dolara kadar düzeltme yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Piyasa analistlerinin bir kısmı, Bitcoin'in fiyatındaki yükselişin kısa vadede sınırlı kalabileceğini düşünüyor. Michael van de Poppe, devam eden rallinin 54 bin dolar ila 58 bin dolar aralığında zirve yapabileceğini ve blok ödülü yarılanmasının ardından 40 bin dolar ila 42 bin dolar aralığında önemli bir düzeltme olabileceğini öngörüyor. Ayrıca, Wall Street'te potansiyel bir büyük düzeltme endişesi de piyasa analistleri arasında konuşulan konular arasında yer alıyor. Bitcoin maksimalisti Max Keiser, bu durumu 1987 benzeri bir düzeltmeyle karşılaştırarak, Bitcoin'in böyle dönemlerde riskten uzak bir varlık olarak değer göreceğine inanıyor.

bitcoin