Bildirim yapmayan ev sahipleri çok üzülecek! Devasa cezayı ödemek zorunda kalacaklar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ev sahiplerinden belirli tarihlerde beyanname vermelerini zorunlu kıldı. Belirtilen süre içerisinde beyanname verilmediği takdirde mülk sahipleri binlerce TL idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak. İşte detaylar…

Bildirim yapmayan ev sahipleri çok üzülecek! Devasa cezayı ödemek zorunda kalacaklar

Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahipleriyle ilgili endişelerini dile getiren bir açıklama yayınladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, artık ev sahiplerinin belirlenen tarihlerde beyanname vermelerinin zorunlu olduğunu açıkladı. Detaylar haberimizde…

dizi

EV SAHİPLERİ DİKKAT! BİLDİRMEZSENİZ YANDINIZ: BİNLERCE TL CEZASI VAR

Kişilerin ev sahibi olmaları ve gelirlerini kira olarak elde etmeleri halinde yıllık beyanname vermeleri gerekmektedir. Beyanname süreci internete taşınmış olup, bu yeni yöntemde Hazır Beyan Sistemi kullanılmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahiplerinin yeni beyanname vermesi gerektiğini açıkladı. Detaylar burada:

BEYANNAME ZORUNLULUĞU:

Ev sahiplerinin beyanlarını belirli tarihlere göre sunmaları gerekmektedir. Bu sorumluluk, bir önceki yılda para kazanan ve belirli bir düzeyde kira gelirine sahip olan kişiler için geçerlidir.

HAZIR BEYANNAME SİSTEMİ:

Belirli bir gelir eşiğine ulaşan kişiler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sunduğu Hazır Beyanname Sistemi'ni kullanarak beyanname vermekle yükümlüdür. Bu süreç artık vergi dairesinde şahsen yerine çevrimiçi olarak yürütülüyor.

VERGİ ÖDEME KOLAYLIĞI:

Yıllık gelir vergisi beyannamesi nedeniyle biriken vergiler iki eşit parça halinde ödenebilmektedir. Ödemeler elektronik ortamda veya yerleşik finansal kuruluşlar aracılığıyla yapılabilir.

CEZAİ İŞLEM:

Yıllık 21000. TL ve üzeri kira geliri elde eden ev sahiplerinin beyanname vermesi zorunludur. Beyanname verme zorunluluğunu yerine getirmeyen kişilere 13000. TL ceza uygulanabilecek.

Bu yeni kuralla birlikte ev sahiplerinin vergi sorumluluklarını yerine getirmeleri ve beyanname prosedürlerine bir an önce uymaları büyük önem taşıyor. İnternet üzerinden yapılan bu işlemler her ne kadar kolay olsa da süreçlerin dikkatli yönetilmesi ve gerekli tüm beyanların zamanında iletilmesinin sağlanması büyük önem taşıyor.