Benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Dolar kuru uçuşa geçti: Tabelalar değişiyor

Brent petrol ve dolar kurundaki dalgalanmaların devam ettiği bir dönemde, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili önemli bir iddia gündeme geldi. Ayrıntılar haberimizde...

Benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Dolar kuru uçuşa geçti: Tabelalar değişiyor

ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon verileri ve perakende satışlardaki beklenmedik düşüş, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine başlamasıyla ilgili beklentileri ertelemesiyle petrol fiyatlarının aşağı yönlü hareketini destekledi. Bu durum, piyasa oyuncularının bu hafta yayımlanacak Fed Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarını yakından izlemesine neden oldu.

Diğer yandan, G7 üyesi İngiltere ve Japonya'nın resesyona girmesi ile Almanya ve Avro Bölgesi'nde durgunluk yaşanması, küresel ekonomide resesyon endişelerini artırdı. Küresel ekonomideki bu yavaşlamanın petrol talebini azaltması beklenirken, Orta Doğu'daki çatışmaların petrol arzını kısıtladığı da belirtiliyor.

AKARYAKITA ZAM MI GELİYOR?

akaryakıt

Bu karmaşık ekonomik dinamiklerin bir sonucu olarak, akaryakıt fiyatlarına ilişkin iddialar da gündeme geldi. BBN Haber'e göre, motorin ve benzin fiyatlarında indirim beklenirken, LPG fiyatlarına 65 kuruş zam yapılması öngörülüyor. Bu zammın ardından otogaz fiyatlarının 21 liraya ulaşması bekleniyor.

Son olarak, şu anki akaryakıt fiyatları da dikkate alındığında, İstanbul'da motorin fiyatının 44,30 TL, benzin fiyatının ise 41,22 TL olduğu belirtiliyor. Ankara ve İzmir'de ise benzer fiyatlarla karşılaşılıyor.