Belediye 60 yaş üzeri vatandaşlara kıyak geçti! Tamamen ücretsiz olacak

Muğla Belediyesi, 60 yaş ve üzeri vatandaşlar ve öğretmenlere yönelik şehir içi ulaşımda indirim dönemi uygulamaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Belediye 60 yaş üzeri vatandaşlara kıyak geçti! Tamamen ücretsiz olacak

Muğla Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın seçim vaadinin ardından öğrencilere, öğretmenlere ve 60-65 yaş arası vatandaşlara 1 TL'ye ulaşım hizmeti verme sözü de ulaşım indirimi aldı. Detaylar haberimizde...

dizi

BÜYÜKŞEHİR'DEN 60 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA VE ÖĞRETMENLERE ULAŞIM MÜJDESİ!

Muğla Belediyesi, öğretmenlere ve 60-65 yaş arası vatandaşlara indirimli ulaşım seferleri başlattı. Muğla'da 65 yaş üstü emeklilere yönelik ücretsiz ulaşım hizmetinin ardından 60 yaş üstü vatandaşlar için de indirim dönemi başlayacak.

Muğla Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın öğrencilere ulaşımın 1 TL olacağı yönündeki seçim vaatlerinden sonra, ulaşım fiyatlarında indirim, öğretmenler ve 60-65 yaş arası vatandaşlar için etkili olacak.

60 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR VE ÖĞRETMENLERE ULAŞIMDA YÜZDE 26 İNDİRİM

UKOME'de alınan karar sayesinde 60-65 yaş arası vatandaşlar ve öğretmenler Muğla Valiliği genelinde Belediye kontrolünde indirimli özel toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 60-65 yaş arası öğretmen ve vatandaşlara yönelik uyguladığı indirim politikası sayesinde, il genelinde 23 TL gidiş-dönüş bilet bedeli 60-17 TL matematik öğretmeni ve vatandaşlar tarafından ödenecek. 65. Öğretmenlere ve 60-65 yaş arası vatandaşlara yüzde 26 indirim uygulanacak. Yani 65 yaş üstü emekliler ücretsiz seyahat imkanından yararlandıktan sonra, 60 yaş üstü emekliler de indirimli seyahat imkanından yararlanmaya başlayacak.

UYGULAMA 25 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

25 Haziran 2024'te devreye girecek indirimli hizmetle 60-65 yaş arası vatandaşlar ve öğretmenler https://muttas com.tr /mugla-kart-basim adresinde belirlenen kişisel seyahat kartı basım noktalarına gidebilecek. (Öğretmenler için) hizmet malzemeleri sağlayan noktalari/, fotoğraflı kimlik (son 6 ay içinde çekilmiş) ve nüfus cüzdanı ile kayıt yaptırarak indirimli fiyatla seyahat kartı alabilecek. İndirim kartı alan 60-65 yaş arası vatandaşlar ve öğretmenler, 25 Haziran'dan itibaren il genelinde faaliyet gösteren Belediyeler ve kontrolündeki özel toplu taşıma tesislerinden indirimlerden yararlanmaya başlayacak.