Bayram öncesi 5000 TL cep harçlığı! Devlet iki şarta göre hesaba yatıracak

Hükümet düşük gelirli insanlara bayram harçlığı verecek. Kurban Bayramı'na bir kaç gün kala 5000 TL destek tutarı hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

Bayram öncesi 5000 TL cep harçlığı! Devlet iki şarta göre hesaba yatıracak

Devlet, Kurban Bayramı'ndan birkaç gün önce düşük gelirli insanlara tatil harçlığı ödüyor. Özellikle çocuklu aileler için yeni ücretler PTT aracılığıyla ödeniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen nafaka bedeli ortalama 5000 TL'dir. Bu aylık sosyal yardım ödemesi Kurban Bayramı'nda ödenecektir. 10 Haziran'dan itibaren ödemeler, şartları karşılayan kişilerin hesaplarına TC kimlik numaraları esas alınarak aktarılacak.

Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken dar gelirli ve aynı zamanda ihtiyaç sahibi olan aileler bayramdan önce devlet yardımının verilip verilmeyeceğini kontrol ediyor. Türkiye'de milyonlarca kişi sosyal yardım yardımlarından yararlanıyor. Sosyo-ekonomik destek veya SED desteği en önemli desteklerden biri olarak kabul ediliyor. Bir sonraki bayramdan önce sosyal yardım sağlanıp sağlanmayacağı sorusu yanıtlandı.

Sosyal yardım ödemeleri yaklaşıyor!

Bayram öncesi 5000 TL cep harçlığı

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz gün açıklama yaparak, haziran ayı sosyal yardım ödeneklerinin Kurban Bayramı öncesinde yapılacağını söyledi. Tatil öncesi peşin ödenmesi gereken ödemelerin bir kısmı çocuklu ailelere yönelik sosyal ve ekonomik destek ödenekleridir. 5.000 TL tutarındaki SED desteği, Kurban Bayramı öncesinde hak sahibi vatandaşlara dağıtılacak. Ödeme 10 Haziran'da başlayacak ve TC kimlik numaranızın son rakamına göre yapılacaktır.

PTT'den alabilirsiniz!

sunduğu sosyal yardım ve yardımların büyük bir kısmı PTT aracılığıyla hesabınıza aktarılmaktadır. 10 Haziran itibariyle size en yakın olan PTT şubesine başvurarak TC kimlik kartınızla ödeme yapabilirsiniz. Ancak başvuru esnasında Ziraat Bankası IBAN numarasını bildirenlere sosyal güvenlik ödemeleri hesap numarası üzerinden yapılacaktır..