Başvurana 5000 TL'den 12.500 TL'ye kadar para ödenecek! 24 gün içinde başvuru şartı var

Emekli promosyonlarının 'caiz olmadığı' gerekçesiyle Diyanet’in izin vermediği bir konuda ilginç bir olay ortaya çıktı.

Başvurana 5000 TL'den 12.500 TL'ye kadar para ödenecek! 24 gün içinde başvuru şartı var

Bankalar, son zamların ardından emekli maaş promosyonlarını yükseltirken yeni tutarlar 15 bin TL’ye kadar ulaşıyor. Fakat bankalarını değiştirmeyi düşünen emekliler, "3 yıl dolmadan emekli maaşı taşıma cayma bedeli" hakkında bilgi edinmek istiyor.

Emeklilerin oranı son zamlarla birlikte yüzde 49.25'e çıkarken Mart ayı itibariyle bankalar promosyon rekabetine girdi. Bankaların promosyon dönemlerinde sunduğu yüksek teklifler sayesinde emekliler cayma bedeli ödeyerek istedikleri an başka bir bankaya geçebiliyor.

emekli promosyon

CAYMA BEDELİ İLE DEĞİŞİKLİK YAPABİLİYOR

Emekliler, 3 yıllık kalma vaadi ile bankalardan promosyon alabiliyor. Bu hak sayesinde emekliler, ilgi çekici teklifler çıktığında bunlardan faydalanabiliyor. Fakat bunun için ilk olarak emeklinin yapması gereken şey, taahhüt ettiği bankaya promosyonu geri ödemek.

Emekli, A bankasından 3 yıl için 375 lira promosyon alıyor diyelim. 3 gün sonra B bankası 450 lira veriyor olsa; Emekli, A bankasına 375 lira cayma ücreti verip promosyonu geri alacak ve maaşını B bankasına aktarabilecek.

Emekli maaşı almak için banka seçerken, promosyon miktarlarına da dikkat etmek gerekir. Bazı bankalar emeklilere 5 bin TL, bazıları ise 15 bin TL’ye kadar promosyon veriyor. Bankaların promosyon miktarları şu şekilde; 

  • Akbank ve Türkiye Finans 15 bin TL, 
  • Garanti BBVA 8 bin 500 TL, 
  • Kuveyt Türk ve QNB Finansbank 8 bin TL, 
  • Fibabanka ve İş Bankası 7 bin 500 TL, 
  • Denizbank, Hakbank, Şekerbank ve TEB ise 5 bin TL müşterileri için promosyon sunuyor.