Bankalara kredi borcu olanın etekleri tutuşacak! O tarihe kadar borcunu kapatmayan yandı

Günümüzde birçok vatandaşın en büyük ekonomik sorunlarından olan banka kredileri artık öyle bir hal almaya başladı kredi çeken vatandaş kredi borcunu başka bankadan kredi çekiyor. Bankaya kredi kartı borcu olanlara kötü bir haber geldi. İşte detaylar…

Bankalara kredi borcu olanın etekleri tutuşacak! O tarihe kadar borcunu kapatmayan yandı

Yaşanılan ekonomik sıkıntı vatandaşı bankalardan kredi almaya yönlendiriyor. Ülkemizde milyonlarca vatandaşın en büyük maddi sorunlarından birisi olan krdi kartı borçları için sıcak bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde…

TOGG

KREDİ BORÇLARINIZI BU TARİHE KADAR KAPATMANIZ GEREKİYOR! UYARILAR GELMEYE BAŞLADI! ÖDEYEMEYEN ÇOK SIKIŞACAK

Türkiye'de şu anda her kişi farklı bankalardan 2-3 kredi kartı kullanırken, kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaşlara çağrıda bulunan uzman, borcunu bir an önce ödemeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerle birlikte insanların ödeme gücü kalmadı ve özellikle artan enflasyon birçok ürünün fiyatlarının artmasına ve insanların satın alma gücünün ciddi oranda düşmesine neden oldu. Ürünlere ulaşmanın her zamankinden daha zor hale gelmesiyle insanlar kredi kartı kullanmak zorunda kaldı.

Türkiye'de şu anda kişi başına 2-3 farklı bankaya ait kredi kartı kullanılmasına rağmen, uzman, kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaşlara çağrıda bulunarak, borcunu bir an önce ödemeleri gerektiğini söylüyor. Barış Soydan yaptığı açıklamada, kredi kartı borcu olan vatandaşların bunu bir an önce ödemesi gerektiğini vurguladı.

Ünlü ekonomist Barış Soydan bugünkü yazısında, seçim sonrası fiyatların artacağı için ürün alımına yönelik önlem alınması gerektiğini, kredi kartı borcu olanların mümkünse borcunu ödemesi gerektiğini söyledi.

Kredi kartı borcunun ödenmesi gerektiğini vurgulayan Soydan, şöyle konuştu: “Dayanıklı tüketim malı gibi ürünler almayı düşünenlerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Mümkünse kredi kartı borcunuzu ödemek önemlidir.

Soydan, "Türkiye dünyanın en yüksek enflasyon oranlarından birini yaşıyor. Yoksulluk artıyor ve gelir dağılımında ciddi bir dengesizlik var. Ekonomik büyüme olmasına rağmen bu büyüme insanların yaşam standartlarına yansımıyor. Eşitsizlik önemli konulardan biridir.

Soydan, sıcak para akışının kesilmesi ve ekonomik reformların hayata geçirilmemesi durumunda Türkiye'nin geleceğinin çok endişe verici olduğunu, Türkiye'nin Arjantin'e dönüşme riskinin bulunduğunu söyledi.

Soydan, açıklamasına şöyle devam etti: “Dayanıklı tüketim malı almayı düşünenlerin hızlı hareket etmesi önemli. Kredi kartı borcunun ödenmesi gerekiyor. Konut ve otomobil fiyatlarının enflasyonun gerisinde kalacağını düşünüyorum. Araba almayı düşünenlerin biraz beklemesi gerekiyor.