Bankalar, emekli promosyonları için kampanyalarını güncelledi! Promosyon ücretleri ne kadar oldu?

Emekli promosyon kampanyaları güncellendi ve EYT yasasının etkisiyle emekli sayısında artış yaşandı. Temmuz ayı emekli maaşı zammı ile birlikte emekli maaş sınırları da yükseldi. Ancak, emekli olurken banka seçerken dikkatli olmak önemlidir. İşte merak edilen tüm detaylar...

Bankalar, emekli promosyonları için kampanyalarını güncelledi! Promosyon ücretleri ne kadar oldu?

2020 yılında aylık 1.500 liranın altında maaş alanlar için belirlenen taban promosyon tutarları 500 lira iken, 1.500-2.500 lira arası maaş alanlar için 625 lira ve 2.500 lira üstü maaş alanlar için 750 lira olarak belirlenmişti. Ancak şimdi bankaların kampanyalarıyla bu tutarlar kat kat arttı.

Emeklilerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Emekli maaşı alacak kişiler banka seçerken özellikle yüksek promosyon veren bankaları tercih ediyor. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. Yüksek promosyonlar karşılığında bankalar bazı ürünlerini kullanmanızı isteyebilir. İşte emeklilerin promosyonlarla ilgili bilmesi gerekenler...

Her Emekli Bir Banka Seçerek Promosyon Alabilir

Emekli maaşı bağlanan herkes bir banka seçerek promosyon alma hakkına sahiptir. Bu hak yeni ve eski tüm emeklilere tanınmıştır.

3 Yıl Taahhüdü ve Promosyon Hakkı

Emekli, seçtiği bankaya "3 yıl maaşımı sizden alacağım" taahhüdünde bulunarak promosyon hakkını elde edebilir.

3 Yıl Dolan Emeklilerin Promosyon Alma Hakkı

3 yıl taahhüdü dolan emekliler artık yeni bir promosyon alma hakkına sahip olurlar. Eğer mevcut bankanızla görüşerek yeni bir anlaşma yaparsanız, güncellenmiş promosyon tutarını alabilirsiniz. Aynı şekilde isterseniz başka bir bankayı tercih edebilirsiniz.

Kredi Kullanan Emekliler ve Promosyon Hakları

Eğer 3 yıllık süreniz dolmuş olmasına rağmen bankayı değiştiremiyorsanız, bu durumda bir önceki bankadan kredi kullanmışsınız demektir. Kredi bitene kadar banka değiştirme işlemi yapılamaz. Ancak bu süreç sonrasında tekrar yeni bir promosyon alabilirsiniz.

Süresi Sona Ermiş Emeklilerin Banka Değiştirme İmkanı

Süresi sona ermiş emekliler istedikleri bankayı seçerek ikinci promosyonlarını oradan alabilirler.

Maaşın Yatırılacağı Banka Seçimi

Maaşınızın yatırılmasını istediğiniz bankanın herhangi bir şubesine başvurarak promosyon alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de banka ve şube seçimini kolayca yapabilirsiniz. Ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Yeni Emekliler ve Promosyon Başvurusu

Yeni emekli olan birisi ilk maaşını aldığı banka ile ya da başka bir banka ile sözleşme yaparak promosyonunu alabilir. Bu adım sonrasında 3 yıllık süre başlamış olur.

Banka Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

para-5-001.jpg

Banka seçerken, uygulamalarını bildiğiniz bir şubeye kolayca ulaşabileceğiniz ve ATM imkanlarının bol olduğu bankaları önceliklendirmelisiniz. Ayrıca, bankaların promosyonlarla ilgili kampanyalarını inceleyerek size en uygun teklifi değerlendirebilirsiniz. Ancak seçim yaparken sunulan tüm şartları iyi bir şekilde incelemek önemlidir.

Detaylı İnceleme ve Karar Verme

Emekliler, kampanyaların şartlarını detaylıca okuyarak karar vermelidirler. Bazı bankalar yüksek rakamlar sunsa da bunun için çeşitli koşullar ve şartlar belirleyebilirler. Doğru bankayı seçmek için dikkatli ve bilinçli bir şekilde inceleme yapmak faydalı olacaktır.