Bankada parası olanlar bunu hemen yapsın! O tarihten sonra hesaplarında tek kuruş kalmayacak: Acil olarak duyuruldu

Uzun süredir atıf durumda olan, kullanılmayan banka hesaplarındaki paralar TMSF'ye aktarılacak. Hesabı olup da unutanlar dikkat. Hesaplarınızda para kalmayacak. İşte detaylar...

Bankada parası olanlar bunu hemen yapsın! O tarihten sonra hesaplarında tek kuruş kalmayacak: Acil olarak duyuruldu

Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesi gereğince, 10 yıl boyunca hareket göstermeyen banka hesapları, unutulmuş mevduatlar olarak kabul edilerek TMSF'ye devredilecek. Uzun süredir işlem görmeden atıl durumda bekletilen ve hareketlilik olmayan hesaplardaki bakiyeler zaman aşımına uğrayacak ve bu paralar TMSF'ye aktarılacak. Bu durumdan etkilenen vatandaşlar için Ziraat Bankası, bir liste yayımlayarak son başvuru tarihini belirledi.  İşte detaylar...

ziraat bankası

UZUN SÜREDİR İŞLEM GÖRMEYEN HESAPLAR TMSF'YE DEVREDİLECEK!

TMSF'ye devredilen tutarlar, hak sahipleri tarafından geri alınamayacak. Başvuruların 15 Eylül 2023 tarihine kadar yapılmaması halinde, listedeki kişilere ait hesaplardaki tüm paralar sıfırlanacak ve hak sahipleri bu paralara ulaşamayacak. Bu nedenle, hesaplarında herhangi bir hareketlilik bulunmayan kişilerin, belirtilen tarih öncesinde başvurularını yapmaları önem taşıyor. İşte diğer ayrıntılar...

TMSF

Unutulmuş mevduatların zaman aşımına uğrayarak TMSF'ye devredilmesi durumu, vatandaşların dikkat etmesi gereken bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle, hesaplarını düzenli olarak kontrol etmek ve gerekli işlemleri gerçekleştirmek, olası mağduriyetlerin önüne geçmek için önemlidir. TMSF'ye aktarılan paraların geri alınma şansı olmadığından, son başvuru tarihini kaçırmamak ve hesaplarını düzenli olarak kontrol etmek, vatandaşlar için önemli bir sorumluluktur. 

Ziraat Bankası, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, 10 yıl boyunca herhangi bir hareket göstermeyen banka hesaplarının unutulmuş mevduat olarak kabul edilerek zaman aşımına uğrayacağını duyurdu. Bu durumda hesaplardaki paralar, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek. Ziraat Bankası, bu durumdan etkilenecek müşterileri için bir liste yayımladı ve son başvuru tarihini 15 Eylül 2023 olarak açıkladı.

Uzun süredir işlem görmeyen ve atıl durumda bekletilen hesaplardaki bakiyeler, zaman aşımına uğrayarak devredileceği için vatandaşların zamanında başvurması önem taşıyor. Tutarlar TMSF'ye devredildiğinde, hak sahipleri bu paraları geri alamayacaklar. Bu nedenle, hesaplarında herhangi bir hareketlilik bulunmayan kişilerin belirtilen tarihe kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.

Bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakları listelerini dört ay süreyle internet sitelerinde ilan etmeleri gerektiği belirtiliyor. Zaman aşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakların, 15 Eylül 2023 tarihi mesai saati bitimine kadar hesapların bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurulmaması durumunda TMSF'ye devredileceği vurgulanıyor.

Öncesinde açıklanan başvuru tarihi olan 15 Haziran, BDDK tarafından deprem felaketi nedeniyle 15 Eylül'e uzatıldı. Böylece deprem etkisiyle başvuru süresi uzatılmış oldu. Vatandaşların bu tarih öncesinde başvurularını yapmaları ve hesaplarını düzenli olarak kontrol etmeleri, zaman aşımından etkilenmemek için önemlidir. TMSF'ye devredilen paraların geri alınamayacak olması, dikkatli ve bilinçli adımların atılmasını gerektiriyor.