Banka promosyonları 20 bin TL'ye dayandı! O bankaya giden cüzdanı dolu çıkacak

Kamu bankalarının emeklilere ödediği promosyon ödeneğini ücretlerini 12 bin TL'ye çıkarması sonrasında SGK ile bir protokol imzalayan özel bankaların da emekli promosyon ücretlerinin arttığı görüldü. Yeni promosyon tutarı ek ödüller dahil 20.000 TL'ye dayandı.

Banka promosyonları 20 bin TL'ye dayandı! O bankaya giden cüzdanı dolu çıkacak

Bankaların emeklilik ikramiyesi rezervleri için rekabet bir kez daha kızışıyor. Kamu bankalarının emeklilerin ulaşım ücretlerini 12 bin TL'ye çıkarmasının ardından özel bankalar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine emeklilerin ulaşım ücretlerine zam yapmaya başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) protokol imzaladığı bazı bankalar emeklilik yardımlarını maaş skalasına göre 18 bin 500 TL'ye kadar artırdı. Üç yılda bir dağıtılan promosyonu almak için gereken adımları ve promosyon tutarının hangi bankadan ödeneceğini sizler için özetledik.

Milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı bankaların promosyonlarındaydı. Emeklilere yönelik banka desteğine ilişkin SGK anlaşmasının ardından bankalar arasında bir rekabet başlattı. Geçtiğimiz yıl 5 bin lira ile 7 bin 500 lira arasında değişen emekli destek ödemeleri, bu yıl için 5 bin liradan başlayarak 18 bin 500 liraya yükseldi.

Yeni emeklilerle EYT sahibi emekliler de emeklilik desteğinden yararlanabiliyor. Emekliler bankaya gitmeden e-devlet üzerinden banka değiştirebilecek. Mobil bankacılık üzerinden de "Başvuru → Emeklilik başvurusu → Emeklilik şubesini/hesabını değiştir" adımlarını takip ederek banka havalesi yapabilirsiniz.

İlk Adımı Kamu Bankaları Attı

Banka promosyonları 20 bin TL'ye dayandı

Seçim öncesi ilk adım kamu bankalarından geldi. Bununla birlikte Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank , emeklilere yönelik destek tutarını maksimum 12 bin TL'ye çıkardıklarını duyurdu. Emekli maaşını adı geçen kamu bankalarından birine havale eden emekliler, maaşı 10 bin liraya kadar olanlara 5 bin TL, maaşı 10 bin TL ila 15 bin TL arası olanlara 8 bin TL, maaşı 15 bin TL ila 20 bin TL arası olanlara 10 bin TL, maaşı 20 bin TL üzerinde olanlara da 12 bin TL promosyon ödeneği almaya hak kazanacaklar.

Ayrıca, Türkiye İş Bankası'nın da kamu bankalarında olduğu şekilde emeklilik yardımını 12 bin TL'ye çıkardığını duyurdu.

"Özel bankalar hızla rekabete girdi"

Kamu bankaları sonarsında özel bankalar da emeklilik birikimlerini 18 bin TL'ye çıkardı. Bu arada emekliler özel bankalardan yeni promosyon teklifleri beklemektedirler. Akbank, SGK emekli maaş hesaplarını 30 Nisan tarihine kadar bankaya yatıranlara 15 bin TL'ye varan promosyon imkanı sunuyor. Ayrıca banka, otomatik ödeme talimatı veren veya kredi kartı verenlere 2.500 TL tutarında ek bahşiş avantajı sunacağını duyurdu. Bu da emeklilik ödeneğinizin 17.500 TL'ye kadar artacağı anlamına geliyor.

Öte yandan ING, maaşını ödemeyen emeklilere 15 bin TL terfi primi ödeyecek. Ayrıca banka, otomatik talep talimatı gönderen emeklilere 3.000 TL'ye kadar ek nakit desteği sağlayarak, emekli desteğini 18.000 TL'ye kadar çıkaracak. Yapı Kredi Bankası ayrıca emeklilik desteğini 15.000 TL'ye çıkardı. Ancak banka, ek prim taahhüdü imzalayıp iki yeni fatura ödemeye yönlendirenlere ek 1.000 TL tazminat ödeyeceğini, 1.000 TL'yi tamamlayanlara ise ilave 1.000 TL bireysel ödeme yapacağını açıkladı.

Öte yandan QNB Finansbank, maaşını şubeye gitmeden cep telefonuyla dijital onayla alanlara 12.000 TL'ye varan nakit promosyon olanağı sunuyor. Banka ayrıca CardFinans'tan Emekli kredi kartına yıllık 1.200 TL indirim dahil olmak üzere toplam 13.200 TL'ye kadar emeklilik avantajı sunacağını duyurdu.