Banka ATM'lerinden para çekenler dikkat! O tarihten sonra böyle yapılacak

Günümüzde insanlar bankalara girmeyerek ATM’lerden para çekip veya para yatırma işlemlerini yapıyorlar. Uzun zamandır gündem de olan ATM’lerle ilgili yapılan küçük banknot düzenlemesi hayata geçiriliyor. İşte detaylar…

Banka ATM'lerinden para çekenler dikkat! O tarihten sonra böyle yapılacak

Vatandaşların en fazla kullandığı banka araçlarında n ATM’ler de köklü bir değişiklik yapılıyor ve bu değişiklik tüm Türkiye’deki ATM’leri kapsıyor. Detaylar haberimizde…

burçlasr

HERHANGİ BİR BANKANIN ATM'SİNİ KULLANANLAR DİKKAT! TÜRKİYE GENELİNDE DEĞİŞİYOR: İŞTE BÖYLE OLACAK

Bankaların ATM'lerinde 20, 10 ve 5 TL'lik banknotları kabul etmeme kararı sektörde büyük yankı buldu. Bu köklü değişimin bankacılık sektöründe dikkat çekici bir gelişme yarattığı ileri sürülüyor.

Profesör Dr. Şenol Babuşcu, bankaların artık bazı küçük banknotları ATM'lerine koymadığını söyledi. Bu durum şaşkınlık yarattı ve banka müşterilerinin dikkatini çekti.

KABUL EDİLMEYEN BANKNOTLAR

Bankanın ATM'sinin şu anda yalnızca 200, 100 ve 50 TL'nin üzerindeki banknotları kabul ettiği söyleniyor. Daha önce Merkez Bankası'nın 1.000 ve 500 TL, Darphane'nin ise 10 TL'lik madeni para basmaya hazırlandığı bildirilmişti.

ESKİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI'NIN İDDİALARI YALANLAMASI

Eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu iddiaları yalanlayarak böyle bir hazırlık yapılmadığını vurguladı. Ancak bankaların ATM'lerde kabul etmediği banknotların bozdurulmasının müşterilerin finansal alışkanlıklarını ve işlemlerini etkileyebileceğinin açıklığa kavuşturulması. Bu durumun bankacılık sektörü üzerindeki etkileri yakından takip edilmektedir.