Bakanlık yardım musluğunu açtı! Başvurana 7.609 TL sosyal yardım yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi duruma göre nakit sosyal yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor. Bakanlık, hak kazanan vatandaşların hesaplarına ayda 7 bin 608 TL ödeme yapacak. Türkiye'de hükümet ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.

Bakanlık yardım musluğunu açtı! Başvurana 7.609 TL sosyal yardım yapılacak

Vatandaşlar, birçok sosyal yardım programları aracılığıyla devletten maddi yardım alabilmektedir. Bu maddi yardımlar her ne kadar hane bütçelerine katkı sağlasa da çok kapsamlı faydalar sağlayabilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım programı aracılığıyla vatandaşlara nakit yardımı sağlanmakta olup, 50'ye yakın programın faaliyette olduğu bildirilmektedir. Bunlar arasında evde bakım desteği özellikle önemlidir.

BAKIMA MUHTAÇ VATANDAŞLARA DEVLET YARDIMI!

Bakıma muhtaç kişilerin bakımı, devletteki sosyal refahın doğasından kaynaklanmaktadır. Genellikle devlet, ihtiyaç sahibi veya bakıma muhtaç insanlarla ilgilenir. Ancak Aile Bakanlığı bu durumdaki kişilerin herhangi bir olumsuz psikolojik etki yaşamaması için sistemler uygulamaya koymuştur. Aile bakanlıkları, rehabilitasyon merkezlerinde bakıma ihtiyacı olan kişilerle ilgilenebilmektedir. Bunun için bütçe Bunun için bütçe ayırıp bu imkanı sağlamak hiç de zor değil. Ancak bu yöntem tercih edilmiyor. Bunun yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, akrabalarına bakan ihtiyaç sahibi kişilere maaş ödüyor.

Başvurana 7.609 TL sosyal yardım yapılacak

Bu da aile birliğinin bozulmaması ve bakıma muhtaç kişilerin olumsuz koşullardan olumsuz etkilenmemesi anlamına geliyor. Devlet bu insanların bakımını üstlenen ailelere maaş sağlıyor. Aylık ödemeler bakıma muhtaç kişinin tahmini masraflarını karşılar ve bu ailelere maddi destek sağlar. Engelli insanlara yönelik devlet desteği, onların daha mutlu yaşamlar yaşamalarına olanak tanıyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ OLMA ŞARTI VAR!

Devlet, engellilik nedeniyle bakıma ihtiyacı olan bir kişiye evde bakım yardımları ödediğinde, gereklilik standardı geçerli olur. İhtiyaç kriterleri gelire dayanmaktadır. Aile İşleri Bakanlığı'nın gelir şartlarına göre hanede kişi başına ortalama aylık gelirin 5.667 TL'yi geçmemesi gerekiyor. Bu kriterin karşılanması ve bakıma muhtaç kişinin durumunun sağlık raporuna kaydedilmesi durumunda Aile Bakanlığı evde bakım için yardımda bulunabilir.

Aile İşleri Bakanlığı tarafından evde bakım maaşı çerçevesinde hak sahibi vatandaşların hesaplarına her aya ödeme gönderiyor. Bu ödemelerin ise, akıma muhtaç kişiye değil, ona bakım veren yakınlarına yarar sağladığı belirtiliyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada, aylık 7 bin 608 TL tutarındaki ödemenin uygun vatandaşlara ait banka hesaplarına otomatik aktarılacağı belirtildi.