Ayda 10 bin TL ödeyene arsa tapusu! TOKİ'den zararına arsa satıyor

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan yapılan yeni açıklamaya göre TOKİ, 53 ilde ucuz arazi satışına başladı.

Ayda 10 bin TL ödeyene arsa tapusu! TOKİ'den zararına arsa satıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 3 ilde ucuz arazi satışlarına başladı.

TOKİ Emlak Müzayede'nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre 53 eyalette satışa sunulan arsaların yüzde 25'i peşin, geri kalanı ise 24 ay taksitli olarak yapılıyor.

ARSA SATIŞI YAPILACAK OLAN İLLER LİSTESİ

ANKARA, ADIYAMAN, AĞRI, AMASYA, ARDAHAN, BALIKESİR, BATMAN, BİLECİK, BOLU, BURSA, DENİZLİ, DÜZCE, EDİRNE, ELAZIĞ, ERZURUM, ESKİŞEHİR, IĞDIR, KAHRAMANMARAŞ, KARS, KASTAMONU, KIRIKKALE, KIRŞEHİR, KOCAELİ, KONYA, KÜTAHYA, NİĞDE, SAKARYA, ŞANLIURFA, EYLÜL ŞIRNAK, TEKİRDAĞ, TOKAT, TRABZON, UŞAK, YALOVA, YOZGAT

Ayda 10 bin TL ödeyene arsa tapusu

AKSARAY, DİYARBAKIR, ADANA, İSTANBUL, MARDİN. MERSİN, SAMSUN, AFYONKARAHİSAR, ANTALYA, AYDIN, BİTLİS, GAZİANTEP, İZMİR, KAYSERİ, KIRKLARELİ, MALATYA, MUĞLA VAN.

Bu satışlarda ikamet şartı istenmemektedir. Konut başvuruları bankalar aracılığıyla yapılıyor. Depozitonun bir kamu bankasına yatırılmasının ardından vatandaşlar açık artırmaya katılarak açık artırma sonucunda gayrimenkul satın alabilecek.

Satışlar açık artırma yoluyla gerçekleştirilecek. 10, 11 ve 12'sindeki açık artırmalara herkes katılmak için başvuruda bulunabilir. Gayrimenkuller Eylül ayında da açık artırmaya çıkarılabilir.