ATM'ye giden emekliler şaştı kaldı! Emekli maaşlarında flaş değişiklik: Kimse bunu beklemiyordu

Emekliler dört gözle emekli maaşlarını beklerken hayal kırıklığına uğradılar. Peki maaş farkları ne zaman yatacak? Tüm detaylar haberimizde.

ATM'ye giden emekliler şaştı kaldı! Emekli maaşlarında flaş değişiklik: Kimse bunu beklemiyordu

Emekli maaşlarına yapılan zamlar sonrasında emekliler maaşlarını çekmeye başladı. Ancak bütün zam oranları yansıtılmadı. Peki bu ayın maaş farkları ne zaman hesaplarda olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI

Bu sene emeklilere Temmuz ayı ara zamlarında yüzde 25 oranında zam yansıtıldı. SSK emeklileri zamlı maaşlarını çekmeye başladı. Emekli maaşlarına yapılan 19.77 oranındaki enflasyon oranı yüzde 25 oranına yükseltildi. Zamlı maaşlar çekilmeye başlandı ancak emekliler merakla maaş farklarını araştırmaya başladı. Memur emeklileri maaşlarını her ay 1. gün ve 5. gün arasında alıyor. 

emekli maaş farkları

Yapılan haberlere göre her ay maaş alan emeklilere bir aylık, üç ayda bir maaş alanlara üçer aylık şekle maaş farkları yatacak. Yüzde 25 oranındaki maaş zamları sonrasında en düşük memur emeklisi maaşı 9 bin 877 TL 8 kuruş oldu. Yani memur emeklisi bu ay en az 1.945.42 TL maaş farkı alacak. Üç ayda bir emekli maaşı alanlar ise 5.926.26 TL maaş farkı alacak. Mesleklerine göre emeklilerin maaş farkları şu şekilde olacak;

-Müsteşar maaş farkı 7.182.25 TL

-Lisans mezunu memur emeklisi maaş farkı 2.412.50 TL

-Öğretmen emekli maaş farkı 2.962 TL

-Polis memuru emekli maaş farkı 2.987 TL

-Lisans mezunu hemşire emekli maaş farkı 2.962 TL

-İmam emekli maaş farkı 2.962 TL

-Avukat emekli maaş farkı 2.962 TL

-En düşük memur emeklisi maaş farkı 1.975.42 TL