ATM'den para çekenlere büyük şok! İki gün sonra sil baştan değişiyor

ATM'lerden para çekme limitleri güncellendi. Güncelleme nakit çekme işlemlerini ikiye katlıyor.

ATM'den para çekenlere büyük şok! İki gün sonra sil baştan değişiyor

Bayramdan sonra ATM'lerden para çekme limitleri artırılmaya başlandı. İşte konuya ilişkin detaylar..

Kurban Bayramı'nda ATM'lerde para çekme işlemlerinde büyük sorunlar yaşandı. Ortaya çıkan sorunlardan biri de fon eksikliğiydi. Kurbanlık satın almak veya alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar ATM'lerden para çekmeye başlarken artan para çekme işlemleri nedeniyle ATM'lerde nakit akışı tükendi.

Parası biten çok sayıda kişi isyan ederek değeri 500 ile 1000 lira arasında değişen banknotların ihracını talep etti. Merkez bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürürken son dakika haberleri de gün yüzüne çıktı.

Enflasyonun yüksek olması nedeniyle ürün fiyatları giderek artmaya devam ediyor. Nakit parayla alışveriş yapmak isterseniz üç yıl öncesinin en yüksek banknotu olan 200 liradan işlem yapabilirsiniz. Ama artık en az 1000 lirayla marketlere gidilebiliniyor.

ATM'LERDE PARA ÇEKME LİMİTİ GÜNCELLENDİ

ATM'den para çekenlere büyük şok

Gelen son bilgilere göre çoğu özel banka, halihazırda 10 bin lira şeklinde olan günlük para çekim limitini ikiye katlama planlarını düşünmeye başladı.

Bazı bankalar 7.500 lira olan para çekimini iki katına çıkararak günlük 15.000 liraya kadar para çekmenize olanak tanıyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Kurban Bayramı sonrasında gerçekleştirilecek güncellemenin, müşterilerin Kurban Bayramı'nın ertesi günü ATM'lerden 20 bin lira tutarına kadar nakit çekebilecekleri belirtildi.

5 TL'lik madeni paralar piyasaya çıktı!

Geçtiğimiz günlerde 5 TL'lik madeni paranın tadavüle sokulduğu görüldü. Bayramdan sonra dağıtılması planlanlanan madeni 5 TL'nin ardından 500 liralık banknot ve 1000 liralık banknot geleceği bilgisi paylaşıldı.