ATM'de unuttuğunuz paraları böyle geri alın! Hayat kurtaran dev tüyo

ATM’ler, hayatımızın bir parçası haline geldiğinden beri bize pek çok kolaylık sunan cihazlardır. İstediğimiz zaman işlem yapabileceğimiz ATM’ler, bazen de küçük sorunlara neden olabilirler. Bunlardan biri de ATM’de unutulan paradır. Bu durumla karşılaşanlar için ATM’de para unutulduğunda ne yapılması gerektiğini detayları ile aktardık. İşte bu durumla karşılaştığınızda yapmanız gerekenler!

ATM'de unuttuğunuz paraları böyle geri alın! Hayat kurtaran dev tüyo

Atm'den para çekmek çoğunlukla ihtiyaç anında hayat kurtaran etkiye sahip. Peki karşılaşma olasılığı olduğunuz ATM'de paranızın kalması durumunda ne yapılmalı? İşte bu soruyu sizin için yanıtlıyoruz. ATMde paranız kaldıysa öncelikle şu adımlar gerçekleşir:

  • ATM’den paranızı almak için size 10 saniyelik bir süre tanınır. 
  • Bu süre bittiğinde para haznesi kapanır ve unutulan para ayrı bir yere aktarılır. 
  • Para unutan banka müşterisi, parayı geri alabilmek için bankaya başvurmalıdır. Banka yetkilileri, bu bölümü inceleyerek size yardımcı olacaktır.

atm-de-para-unutma

ATM'DE PARASI KALANLAR NE YAPMALI?

Parası ATM'de kalanlar için ise yapmaları gerekenler adım adım şu şekilde:

  • ATM’de para unuttuğunuzda panik yapmamalı ve bankaların bu konuda size yardımcı olabileceğini unutmamalısınız. 
  • İş saatleri içindeyseniz bankadaki güvenlik veya diğer personelden destek isteyebilirsiniz. 
  • Paranızı ATM’den geri çekene kadar başkasının almadığından emin olmak için dikkatli olmalısınız. 
  • İş saatleri dışındaysa bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak hangi ATM’de ve ne kadar para unuttuğunuzu bildirmelisiniz.

BANKAYI BİLGİLENDİRME AŞAMASININ ARDINDAN NE YAPILMALI?

Banka yetkilileri sizden gerekli bilgileri aldığında talebinizi değerlendirmeye alacaktır. Unuttuğunuz para miktarı ve ATM numarası doğrulandıktan sonra hesabınıza iade edilecektir. Bankanız size SMS veya e-mail ile geri dönüş yapacaktır. Paranızın hesabınıza yattığı bilgisini aldığınızda istediğiniz ATM’den rahatlıkla unuttuğunuz tutarı çekebilirsiniz.

atm-de-para-unutma

EĞER ATM'DE KALAN PARAYI BAŞKA BİRİ ALIRSA NE OLUR?

ATM’de para unuttuğunuzda başkası tarafından alındığını fark ederseniz öncelikle ATM’den çok uzaklaşmadıysanız güvenlik personeline haber vermelisiniz. Bankanın yeterli önlemi almadığını düşünüyorsanız yakındaki bir polis merkezine giderek şikayette bulunabilirsiniz. Her ATM’nin en az bir güvenlik kamerası vardır ve bu kamera her anı kaydeder. Şikayetinizden sonra gerekli araştırmalar yapılır ve paranızı çalan kişi belirlenir. Bu süreç bazen çok uzayabilir ve sizi rahatsız edebilir. Bu nedenle ATM’den para çekerken dikkatli olmanızı ve paranızı ve kartınızı aldığınızdan emin olmanızı tavsiye ederiz.