Asgari ücrete ara zamda flaş gelişme! Milyonları sevindirecek rakam ortaya çıktı

Mayıs ayı enflasyon verileri, emekli ve memur maaşları için kritik. Emekli maaşlarına yüzde 20-25 zam beklenirken, Çalışma Bakanı Işıkhan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağını açıkladı.

Asgari ücrete ara zamda flaş gelişme! Milyonları sevindirecek rakam ortaya çıktı

Mayıs ayı enflasyon rakamlarını haziran ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklayacak. Bu enflasyon verileri, milyonlarca emekli ve memur için büyük önem taşıyor. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon verileri göz önünde bulundurularak yapılan hesaplamalar, dört aylık enflasyon farkının yüzde 18,70 olduğunu gösteriyor. Mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin eklenmesiyle bu oranın daha da yükselmesi bekleniyor.

Asgari ücrete ara zamda flaş gelişme! Milyonları sevindirecek rakam ortaya çıktı

Asgari ücrete zam olacak mı?

Bu süreçte, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamların yanı sıra, asgari ücrette artış olup olmayacağı da büyük merak konusu. Haziran ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından, temmuz ayında emekli ve memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 arasında artacağı tahmin ediliyor.

Asgari ücret zammında beklentiler açığa çıktı

Asgari ücret zammı konusundaki beklentiler ise farklı bir yönde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, temmuz ayında asgari ücrete bir artış yapılmayacağını belirtti. Bakan Işıkhan, "Ocak ayında, temmuzda artış yapılmayacağı dikkate alınarak zam yapıldı" dedi. Bu açıklama, asgari ücretlilerin temmuz ayında ek bir zam beklentisinin olmadığını ortaya koyuyor.