Artık elinizle yazmanıza gerek yok! Bu işlem e-Devlet'te zorunlu oldu

Kira sözleşmeleri artık e-devlet aracılığıyla yapılacak. Bunu son dakika haber olarak duyuran Mehmet Şimşek, yeni değişikliğin getirdiği avantajlardan bahsetti.

Artık elinizle yazmanıza gerek yok! Bu işlem e-Devlet'te zorunlu oldu

E devlet kira sözleşmeleri için yeni bir platform olacak. Bu konuda son dakika bilgisi veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin artık e devlet üzerinden yapılmasının hem ev sahipleri hem de kiracılar için faydalarını anlattı.

Kiraların vergilendirilmesi gündemin ilk sırasında. Vergi kaybına neden olan 2 milyondan fazla kayıt dışı kiralık ev olduğu ortaya çıktı ve bu konuda bir çalışma yürütüldü. Çalışma sonucunda kayıt dışı kiralık evler tespit edildi ve bölge bölge denetimler yapıldı. Ev sahiplerinden vergi beyannameleri talep edildi.

E devlet kira sözleşmeleri için yeni bir sistem getiriyor. Son dakika duyurusunu yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin artık e devlet üzerinden yapılacağını açıkladı. Bakan, bu sayede kira miktarı, başlangıç tarihi gibi bilgilerin devlete doğrudan bildirileceğini ve vergi kaybının önlenmesine katkı sağlayacağını belirtti.

kira sözleşmesi

Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

"Niyetimiz kira sözleşmelerini e-Devlet'ten yapmak. Son iki ayda 420 binden fazla kapıyı çaldık, elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bizim amacımız gönüllü uyumu artırmak. Bu ayın sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım. Bu kira beyannamelerini verilmesini sağlamak bizim açımızdan önemli. Çünkü verilmeyen beyannamelere ilişkin nisanda inceleme yaparsak, mükellef daha ağır sonuçlarla karşılaşabilir. Elimizde çok somut bilgi var. Amacımız gönüllü uyumu artırarak vatandaşın beyanname vermesini sağlamak"

YENİ DÜZEN NE ZAMAN BAŞLAYACAK? ESKİ KİRACILAR DURUMDAN NASIL ETKİLENECEK?

E-devlet üzerinden kira sözleşmesi oluşturma işlemi henüz başlatılmadı. İşlemin aktif hale gelmesiyle birlikte, mevcut kiracıların da sözleşmelerini e-devlete aktarmaları ve haklarını korumaları öngörülüyor.

E-devletten kira sözleşmesi yapabileceğiniz zaman size haber verelim. Finans7 mobil uygulamasını bedava yükleyin.