Arsa sahibi olmak isteyenlere piyango çıktı! Devlet o illerde sudan ucuza arsa satıyor

Türkiye'nin 51 ilinde bulunan toplam 865 arsa, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından avantajlı şartlar altında satışa çıkarılıyor.

Arsa sahibi olmak isteyenlere piyango çıktı! Devlet o illerde sudan ucuza arsa satıyor

Türkiye'nin çeşitli merkezi lokasyonlarında bulunan ve toplamda 865 adet olan arsalar, %25 başlangıç peşinatı ve 24 aylık taksit seçeneğiyle satışa açılıyor. Bakanlık, nakit ödemelerde %20 indirim gibi cazip bir teklif sunarak yatırımcılara önemli bir avantaj sağlıyor. Açık artırma etkinlikleri, 9, 10 ve 11 Temmuz 2024 tarihlerinde saat 10:30 itibarıyla başlayacak ve ilgililer bu müzayedelere internet üzerinden de katılım gösterebilecekler.

İSTANBUL, ANKARA, SAMSUN, MALATYA, MARDİN VE ŞANLIURFA İLLERİNDE ARSA TALEBİ ARTIYOR

Konut veya ticari alan kurmak isteyenlerin dikkatine; İstanbul'da 31, Ankara'da 37, Malatya'da 139, Mardin'de 16, Samsun'da 113 ve Şanlıurfa'da 119 olmak üzere çeşitli arsalar için alım heyecanı yaşanıyor. Talebin yoğun olduğu bu şehirlerde, arsa alımı için başvurular alınmaya başlandı.

9-10-11 Temmuz tarihlerinde saat 10.30'da online olarak da katılım imkanı bulunan açık artırmalar düzenlenecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Ankara'daki Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki konferans salonu ve TOKİ'nin İstanbul Küçükçekmece'deki hizmet binasında gerçekleştirilecek olan bu müzayedelere, emlakmuzayede.com.tr web sitesi üzerinden de teklifler sunulabilecek.

"YENİ EV VE İŞ YERİ EDİNMEK İSTEYENLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT"

Halit Çelen konu hakkında yaptığı değerlendirmede, "Kampanyanın yeni işyeri veya ev almak isteyenler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bende Ankara’da yaşıyorum. Etimesgut’ta ya da Gölbaşı'nda arsam olsa bahçeli bir evimin olmasını isterdim. O yüzden ben de bu kampanyadan yararlanmak istiyorum." şeklinde konuştu.

arsa satın alma

"ŞANLIURFA'YA YATIRIM YAPMA ARZUSU"

İstanbul'da tekstil sektöründe faaliyet gösteren Gökhan Kara, köklerine duyduğu özlemi dile getirerek, "Memleket hasreti var içimizde. Doğduğumuz topraklara yatırım yapma isteğimiz var. Çok güzel bir kampanya çıktı karşımıza. Proje çok güzel olduğu için kendi iş yerimizi Şanlıurfa’ya taşımak istiyoruz." dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUM"

Malatya'da arsa satın almayı hedefleyen Ayten Tüylüoğlu ise, "Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın bu projesini çok değerli buluyorum. Malatya’da ev yapımına hazır arsaların 596 bin TL’ye satışa çıktığını öğrendim. Bende bu projeden yararlanmak istiyorum. Alacak vatandaşlara tavsiye ediyorum. Çok avantajlı ödemeler var." ifadelerini kullandı.

"YATIRIM İÇİN ARSA EDİNMEK İSTİYORUM"

Akgül Acar, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın web sitesindeki projeyi keşfettiğini belirterek, "İstanbul’da yatırım amaçlı arsa almak istiyorum. Yüzde 25’i peşin 24 ay vade ile çok hesaplı ve karlı bir yatırım olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.